Sentință pentru Gheorghe Dincă în cazul crimelor de la Caracal. Pronunţarea a fost amânată pentru 23 septembrie

Update. Magistraţii Tribunalului Olt au amânat pentru 23 septembrie pronunțarea sentinţei în cazul crimelor de la Caracal.

09 sept. 2022, 11:02
Sentință pentru Gheorghe Dincă în cazul crimelor de la Caracal. Pronunţarea a fost amânată pentru 23 septembrie

Știre inițială

Gheorghe Dincă, presupusul criminal al celor două minore din Caracal, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, ar putea afla cât va mai rămâne în închisoare.

Familiile Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu aşteaptă de ani buni să se facă dreptate şi criminalul celor două fete să fie pedepsit. Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat de uciderea celor două fete minore Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, riscă 30 ani de închisoare pentru faptele comise. Aceasta este pedeapsa cerută procurorii DIICOT, însă decizia finală le aparţine judecătorilor de la Tribunalul Olt.

Pentru celălalt inculpat, Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, DIICOT a solicitat o condamnare la 12 ani de închisoare.

În ultimul cuvânt al inculpatului, Gheorghe Dincă a cerut instanţei să fie condamnat „pentru orice infracţiune, mai puţin pentru omor”. El a susţinut în continuare în sala de judecată că nu le-a ucis pe cele două fete şi că nu există probe în acest sens la dosar.

Ştefan Risipiţeanu, la rându-i, a cerut achitarea pentru infracţiunea de viol. Şi avocatul din oficiu al acestuia a pledat pentru achitarea lui.

Alexandra Măceşanu avea doar 15 ani. Pe 24 iulie 2019, ea a plecat de acasă spre Caracal, ca să se întâlnească cu un prieten, și a dispărut fără urmă. A doua zi, Alexandra a sunat la 112 din casa lui Gheorghe Dincă.

Citeşte şi: Cazul Caracal. Ce s-a întâmplat cu operatoarea de la 112 cu care a vorbit Alexandra Măceşanu. S-a aflat abia acum

Anchetatorii au așteptat până dimineața ca să intre în curtea lui Dincă. După ce au găsit acolo un butoi metalic, iar sub el, cenușă și fragmente de oase umane calcinate, au anunţat că Alexandra a fost ucisă. Anchetatorii au presupus că fata de numai 15 ani a fost incinerată complet într-un butoi pentru topit smoală în curtea lui Gheorghe Dincă.

Cazul ei a adus în atenţie dispariţia Luizei Melencu, o tânără de 18 ani care fusese văzută ultima oară tot în Caracal, pe 14 aprilie 2019.

Citeşte şi: Cazul Caracal, o nouă întorsătură. Gheorghe Dincă nu va petrece prea mult timp în închisoare chiar dacă le-a ucis pe fete

 

Gheorghe Dincă, mărturii din închisoare: „Am recunoscut crimele sub tortură! Am violat-o pe Alexandra pentru că m-a scos din minţi”

Gheorghe Dincă a povestit, în interviul pentru Gândul, ce s-a întâmplat în curtea sa, încă din dimineața descinderii întârziate pe care polițiștii și procurorii au făcut-o în locuința sa din Caracal după apelul disperat al Alexandrei Măceşanu la 112.

Gheorghe Dincă neagă că ar fi ucis-o pe Alexandra și descrie o serie de presupuse torturi la care ar fi fost supus pentru a recunoaște atât uciderea Alexandrei, cât pe cea a unei alte fete dispărute, Luiza Melencu, despre care se presupune că ar fi fost răpită, violată și omorâtă în același mod ca și adolescenta de 15 ani.

„S-a mers pe măsluire. Toate probele din dosar, văzute de oamenii de ştiinţă şi specialişti, duc că nu există probe şi eu nu am săvârşit acele orori.

Am două capete de acuzare, sunt  acuzat de două omoruri, de două profanări de cadavre, de două traficări de persoane, de două violuri. Din tot ce s-a întâmplat, tot ce s-a întîmplat este un viol. Pentru că persoana respectivă, care i-am plătit … pe Alexandra. Este adevărat. Pentru că m-a scos din minţi şi nici nu a vrut să restituie banii şi nici să presteze …treaba a degenerat şi atunci am luat-o cu forţa. Recunosc şi indiferent ce ar fi, asta aşa s-a întâmplat„, a declarat Gheorghe Dincă, pentru Gândul.

Dincă neagă faptul că a bătut-o pe Alexandra şi spune că din contră el a fost cel torturat timp de 2 ore şi 45 de minute de forţele de ordine care au intrat în casa lui. Mai mult, cel supranumit monstrul din Carcal susţine că a fost bătut şi ameninţat şi forţat să-şi schimbe declaraţiile.

Întrebat unde sunt fetele Alexandra şi Luiza, Dincă a spus că „sunt plecate în Turcia, duse de cineva” pentru prostituţie.