Sentinţa în cazul Gheorghe Vlădan, amânată pentru 5 februarie

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat, luni, pentru 5 februarie, pronunţarea sentinţei în cazul Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat din 5 martie 2012 de la coaforul din zona Perla. La ultimul termen al procesului din 21 ianuarie, procurorii au cerut judecătorilor ca Gheorghe Vlădan să fie condamnat la închisoare pe viaţă, motivul fiind că acesta şi-ar fi premeditat fapta şi avea discernământ în momentul săvârşirii ei.

28 ian. 2013, 15:46
Sentinţa în cazul Gheorghe Vlădan, amânată pentru 5 februarie

Tot atunci, Gheorghe Vlădan a declarat, în ultimul său cuvânt, că nu îşi poate explica cum s-au produs evenimentele pentru care este judecat şi i-a mulţumit judecătorului pentru că i-a permis să-şi spună părerea în timpul procesului.

Gheorghe Vlădan este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav, tentativă la infracţiunea de omor calificat şi deosebit de grav, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Procurorii au stabilit că, pe 5 martie 2012, Gheorghe Vlădan a intrat într-un coafor din Bucureşti, unde lucra soţia sa, şi a tras cu un pistol marca Glock de calibru 9 mm asupra persoanelor care se aflau în salon. Două femei au murit pe loc, printre care şi soţia lui Vlădan, iar şase persoane au fost rănite. El a tras şi în direcţia altor două persoane, dar nu le-a rănit.

Potrivit expertizei efectuate de INML, Gheorghe Vlădan a avut discernământ când a săvârşit fapta.

Conform anchetatorilor, Vlădan a luat decizia de a-şi ucide soţia şi pe colegele acesteia de la coafor după ce a citit acţiunea de divorţ depusă la Judecătoria Sectorului 4.

După comiterea faptelor, Vlădan s-a predat la personalul de pază al unei societăţi comerciale din apropierea salonului, unde a fost identificat şi apoi reţinut.