Senzaţia zilei: Grecia are mai multe Porsche decât oameni care declară venituri peste medie

Oraşul grec Larissa, capitala provinciei agricole Thessalia, cu 250 000 de locuitori, are mai multe automobile Porsche pe cap de locuitor decât Londra sau New York-ul.

RomaniaTV.net
01 nov. 2011, 10:57
Senzaţia zilei: Grecia are mai multe Porsche decât oameni care declară venituri peste medie

Un raport grecesc face înconjurul mass media internaţionale în chiar ziua în care guvernul de la Atena uimeşte Europa cu ideea unui referendum despre planul UE de salvare a ţării.

Studiul îi aparţine profesorului   Herakles Polemarchakis, fost consilier economic şef al premierului grec. El spune că oraşul grec Larissa, capitala provinciei agricole Thessalia, cu 250 000 de locuitori, are mai multe automobile Porsche pe cap de locuitor decât Londra sau New York-ul.

„Larissa e o adevărată vedetă în cartierul general Porsche de la Stuttgart, datorită numărului de maşini vândute”, spune Polemarchakis. Potrivit lui, din punct de vedere economic proliferarea automobilelor Porsche în Grecia, în special în varianta Cayenne, este o adevărată curiozitate. Zona agricolă a ţării nu a fost niciodată prosperă şi a supravieţuit mai ales datorită subvenţiilor UE.

Dar ştirea care a umplut de respect mass media este următoarea: în Grecia există mai multe Porsche Cayenne decât cetăţeni care declară la fisc venituri peste 50 000 de euro.