Senzaţie la Festivalul sculpturilor în gheaţă din China: Castel înalt de 51 de metri, cu 15 etaje GALERIE FOTO

Festivalul sculpturilor de gheață din orașul Harbin, din nord-estul Chinei, unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din lume, a fost inaugurat marți, având ca principal punct de atracție un castel cu 15 etaje, cu înălțimea de 51 de metri. 

05 ian. 2016, 16:13

Conceput cu elemente de arhitectură gotică și barocă, palatul are o suprafață de 2.800 de metri pătrați și este rezultatul muncii a peste 160 de persoane, care au folosit 35.000 de metri cubi de gheață. Edificiul — anunțat drept cel mai înalt și mai mare din istoria sculpturilor în gheață — este amplasat pe Insula Soarelui, zonă în care a fost realizată din apă înghețată și o replică a uneia dintre gările din localitate.

Festivalul, a cărui primă ediție a avut loc în 1963 și care atrage de fiecare dată milioane de turiști, are ca temă în 2016 ‘Perla coroanei’ și se va închide la 25 februarie.

Pe o suprafață egală cu aceea a 100 de terenuri de fotbal, creatori chinezi și olandezi au lucrat timp de trei luni, ajutați de 10.000 de muncitori din zonă pentru a construi un feeric peisaj cu palate chinezești, biserici rusești și edificii de inspirație europeană, conservate excelent datorită temperaturilor foarte coborâte din această perioadă, dar care se vor dispărea la venirea primăverii.

Vizitatorii efemerului oraș, luminat ca în povești în timpul nopții, au la dispoziție numeroase și diverse distracții: patinaj, întreceri de înot la minus 30 de grade Celsius în piscine sculptate în gheață, concursuri de construcții din zăpadă, spectacole și concerte.

Turiștii sunt tentați cu tot felul de mâncăruri și băuturi și se pot caza în hoteluri de gheață. Totodată, ei au la dispoziție plimbări cu sănii trase de câini și excursii de tip Safari în care pot admira tigrii siberieni în mediul lor natural de viață, potrivit paginii oficiale de internet a festivalului, www.icefestivalharbin.com.