BOMBĂ ÎN FOTBAL: Manchester City suspendată doi ani din Champions League

Manchester City a primit vineri seară verdictul din partea UEFA, iar acesta este unul extrem de dur: doia ani de suspendare din cupele europene, Champions League şi Europa League.

RomaniaTV.net
14 feb. 2020, 18:15
BOMBĂ ÎN FOTBAL: Manchester City suspendată doi ani din Champions League

Principala acuzaţie pentru care campioana en-titre din Premier League a fost suspendată este încălcarea prevederilor fair-play-ului financiar.

Pe lângă suspendare, „cetăţenii” au fost şi amendaţi cu 30 de milioane de euro, după ce s-a stabilit că au încălcat grav regulile Fair Play-ului Financiar (FFP), introdus în 2011. Atât severitatea suspendării, cât şi cuantumul amenzii, indică gravitatea încălcărilor constatate de UEFA.

City a fost găsită vinovată de a fi umflat veniturile din sponsorizări, astfel încât să poată cheltui sume exorbitante pe transferuri şi să pară că balanţa contabilă respectă FFP-ul. 

Ancheta asupra echipei engleze a fost declanşată de publicarea în ziarul german Der Spiegel a unor documente interne ale clubului, în noiembrie 2018.

Documentele arătau că patronul clubului, şeicul Mansour al Emiratelor Arabe Unite, acoperea mare parte din contractul de sponsorizare de 75 de milioane de euro pe care City îl avea, în acte, cu compania Etihad, deţinută de statul arab.

Citeşte şi: Simona Halep a plecat spre Dubai, dar a vorbit despre retragerea din tenis. „Sunt pe final de carieră”