SEO pentru dispozitive mobile – o componentă esenţială a optimizării actuale

Oricare ar fi domeniul în care activează compania voastră, trebuie menționat că, la ora actuală, cele mai multe căutări de informații, produse și servicii și cele mai multe vânzări se realizează de pe dispozitivele mobile. Și cum pentru a câștiga cât mai mulți vizitatori, experiența utilizatorilor trebuie să fie mereu pe primul plan, opțiunea pentru optimizare SEO pentru dispozitive mobile nu mai este o alternativă, ci un demers esențial pentru orice site care dorește să fie performant.

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 14:06
SEO pentru dispozitive mobile – o componentă esenţială a optimizării actuale

Ce este SEO pentru dispozitive mobile?

Pentru a garanta astăzi unui site o vizibilitate cât mai bună pe cele mai frecvente tipuri de dispozitive utilizate în căutări și o poziție cât mai bună în motoarele de căutare, trebuie realizată obligatoriu o optimizare SEO care să țină seama de tendințe și statistici. Cum telefoanele inteligente dețin de ceva vreme întâietatea, SEO pentru dispozitive mobile este o latură esențială a optimizării online.

Astfel, SEO pentru dispozitive mobile este acel tip de optimizare care are în vedere oferirea unei experiențe de navigare cât mai bune și mai performante pentru orice tip de accesare de pe dispozitivele mobile. El vă ajută să ajungeți mai ușor, mai simplu și mai rapid în rezultatele oferite clienților voștri actuali și potențiali.

 

De ce este importantă optimizarea SEO pentru dispozitive mobile?

Chiar dacă vi se pare că domeniul vostru este unul care are mai puține șanse să obțină conversie de pe tipul de dispozitive mobile, trebuie să menționăm că lucrurile s-au schimbat mult în ultima vreme. Sunt foarte multe persoane pentru care primul contact cu orice fel de informație, de orice natură, se realizează de pe acest tip de dispozitiv și pentru care orice intenție de cumpărare este influențată decisiv de opțiunile oferite de rezultatele date de acest tip de dispozitiv. 

 

Care sunt cele mai practice strategii pentru a face SEO pentru dispozitive mobile?

În principiu, măsurile pe care trebuie să le luați pentru a dispune de o variantă de site mobile friendly nu se deosebesc în mod esențial de cele necesare pentru a face SEO pentru desktop. Printre cele mai importante aspecte menționăm:

Asigurați-vă că butoanele de navigare în meniu, de contact sau de comandă sunt ușor de identificat și folosit

Având în vedere că cele mai multe comenzi se efectuează la ora actuală de pe mobil, varianta responsiv a site-ului vostru trebuie să aibă un meniu simplu de folosit, care să permită navigarea ușoară și găsirea facilă a tuturor butoanelor necesare pentru a accesa informația, a vedea și solicita detalii și a comanda.

Studiați care sunt diferențele de căutare pe mobil și pe desktop, pentru domeniul vostru de activitate

Sunt foarte mulți utilizatori care folosesc cuvinte și expresii diferite pentru căutările pe mobil, față de cele utilizate pentru varianta desktop. Există chiar instrumente pentru a vedea care sunt preferințele de căutare ale clienților în funcție de fiecare dintre aceste situații. Merită să studiați subiectul și să-l exploatați în campaniile de optimizare pe care le programați.

Țineți seama de factorul geolocalizare

Strategiile SEO pentru desktop se axează pe un public mai general, pe câtă vreme SEO pentru mobil poate fi unul cu un focus mai local. Cu alte cuvinte, de multe ori factorul de geolocalizare poate influența rezultatele oferite în funcție de dispozitivul folosit pentru a obține informația. Astfel dacă întrebați același lucru pe desktop sau pe mobil,  rezultatele obținute s-ar putea să difere.