Şerban Copot de la ANIMAL X, îndurerat de moartea unui prieten. „Azi, cineva drag mie a plecat într-un loc mai bun”

Serban Copot, artistul din trupa Animal X, a primit o veste trista. Iacob Frentescu, constructorul de ambarcatiuni supranumit "Brancusi al barcilor", s-a stins din viata.

10 dec. 2015, 12:04
Şerban Copot de la ANIMAL X, îndurerat de moartea unui prieten. „Azi, cineva drag mie a plecat într-un loc mai bun”

Artistul a colaborat cu Frentescu in anii in care a frecventat Clubul de Yachting Electrica Constanta, scrie agentiadepresamondena.com. Indurerat de vestea primita, Serban a asternut pe blogul sau, www.serbancopot.ro, un text in amintirea cunoscutului constructor, alaturi de o recenta fotografie pe care au realizat-o impreuna, la spital.

Citeşte şi Daniela Gyorfi este în LACRIMI! Toby, căţelul său, a MURIT

„Astazi, cineva foarte drag mie a plecat intr-un loc mai bun. Iacob Frentescu sau, cum ii spuneam noi la club, Jacopo sau Nea Iacob, a fost ca un parinte pentru generatii intregi de copii care au trecut pe la Clubul de Yachting Electrica Constanta.

A fost cel mai bun marangoz (constructor de barci) pe care l-a avut tara asta. Nu pot uita bunatatea sufleteasca a acestui om care intotdeauna gasea cate o vorba buna pentru un suflet necajit.
Desi avea mainile zdrelite de la lucrul cu lemnul, mangaierea lui era blanda ca a unui tata. Imi amintesc antrenamentele lungi din primaverile friguroase cand el ne astepta la mal cu oala de ceai cald si aerotermele pornite ca sa ne incalzim. A iubit foarte mult copiii si noi l-am iubit pe el.

El mi-a construit barca cu care am castigat o multime de premii. O sa il port in suflet mereu.
Aceasta este ultima fotografie pe care am facut-o cand am fost in vizita la el la spital, alaturi de fiul lui, Leo, si bunul nostru prieten, Mihnea. Tara asta a mai pierdut o valoare odata cu trecerea lui in nefiinta.

Citeşte şi 13 milioane de dolari plătiţi pentru o operă a lui Brâncuşi, la New York

A fost un Stradivari al yachtingului mondial, barcile construite de el fiind in multe randuri premiate international si continua sa uimeasca prin precizia de executie, frumusete, dar mai ales performanta.

Astazi, Romania a pierdut un om, dar a castigat o legenda!”, a scris artistul pe serbancopot.ro.