Şerban Huidu a obţinut transferarea la un spital din Capitală

Realizatorul TV Şerban Huidu, care a provocat, duminică, un accident soldat cu trei morţi a cerut transferarea de la Spitalul Judeţean Braşov, unde este internat, la o unitate medicală din Capitală, afirmă surse medicale citate de MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
17 oct. 2011, 08:00
Şerban Huidu a obţinut transferarea la un spital din Capitală

Şerban Huidu ar fi cerut să fie transferat la un spital din Capitală. Până în prezent, conducerea Spitalului Judeţean Braşov nu a făcut nicio declaraţie oficială referitoare la starea lui Huidu şi la durata spitalizării acestuia.

Singurele declaraţii ale medicilor legate de Şerban Huidu au fost făcute duminică. Atunci, directorul SMURD Braşov, Cristina Vecerdi, spunea că Huidu a suferit un traumatism cranian minor, fără pierderea memoriei şi i-a fost făcut un exemen tomograf. Ea afirma că s-a luat decizia ca Huidu să rămână spitalizat dat fiind protocolul spitalului, care prevede ţinerea sub supraveghere în cazul pacienţilor cu antecedente neurologice.

Până în prezet, nici Huidu nu a făcut nicio declaraţie anchetatorilor, reprezentanţii Parchetului şi ai Poliţiei Braşov anunţând, luni dimineaţă, că acesta va fi audiat atunci când medicii vor decide că este apt, iar starea de sănătate i-o va permite. Până în prezent, „nu s-a stabilit medical acest lucru”, a declarat prim-procurorul Carmina Reit de la Parchetul Judecătoriei Braşov.

Potrivit unor surse medicale, Şerban Huidu este internat într-o rezervă a unităţii medicale, la Secţia de neurologie a Spitalului Judeţean Braşov. La această unitate medicală este internată şi soţia sa, care se află la Secţia de ortopedie, după ce a suferit o contuzie la gleznă şi contuzii toracice.

Prim-procurorul Carmina Reit de la Parchetul Judecătoriei Braşov a declarat, într-o conferinţă de presă, că în cazul accidentului provocat de realizatorul TV Poliţia face cercetări sub supravegherea unui procuror, iar, dincolo de calitatea publică a lui Huidu, acest dosar va fi tratat potrivit gravităţii faptei comise şi va fi cercetat la fel ca şi alte dosare. Ea a spus că, date fiind speculaţiile privind problemele medicale ale lui Huidu, se va verifica dacă acesta avea sau nu dreptul de a conduce. În acest sens, vor fi verificate toate documentele medicale, inclusiv modul în care au fost eliberate acestea. De asemenea, vor fi făcute şi o serie de expertize privind starea tehnică a maşinilor implicate în accident.

Prim-procurorul Carmina Reit a mai spus că nu există niciun fel de „element de infracţiune intenţionată” în cazul lui Şerban Huidu, astfel că nu se pune problema, deocamdată, să fie luată o măsură privativă sau neprivativă de libertate.

Întrebată dacă la acest moment Şerban Huidu este audiat la Spitalul Judeţean Braşov, unde este internat în continuare, Reit a spus că niciun procuror nu se află la unitatea medicală pentru a-l audia pe Huidu, subliniind că dosarul este în cercetări la Poliţie.

Reit a mai afirmat că Şerban Huidu este cercetat pentru ucidere din culpă şi riscă o pedeapsă cuprinsă între un an şi opt ani de închisoare.

Realizatorul TV Şerban Huidu a provocat, duminică, în jurul orei 11.55, la ieşirea din localitatea braşoveană Timişul de Sus, un accident soldat cu moartea a două persoane şi rănirea gravă a alteia. Luni dimineaţă, bărbatul rănit a decedat.