Şerban Huidu a fost CONDAMNAT la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu SUSPENDARE

Fostul realizator TV Şerban Huidu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă în urma accidentului soldat cu moartea a trei persoane, a fost condamnat, vineri, de Judecătoria Braşov, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Contactat de România TV, Huidu a refuzat să comenteze sentinţa. 

RomaniaTV.net
29 iun. 2012, 06:41
Şerban Huidu a fost CONDAMNAT la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu SUSPENDARE

Magistraţii Judecătoriei Braşov l-au condamnat pe Şerban Huidu la doi ani şi jumătate de închisoare, cu suspendare, şi un termen de încercare de patru ani şi şase luni, scrie Mediafax.

De asemenea, potrivit instanţei, Huidu este obligat la plata cheltuielilor de judecată de 300 de lei şi urmează să i se restituie autoturismul implicat în accidentul petrecut în 16 octombrie 2011, în apropierea localităţii braşovene Timişul de Sus.

În schimb, autoturismul Dacia Logan în care se aflau cele trei victime ale lui Huidu va rămâne în custodia anchetatorilor ca mijloc de probă la dosar.

Sentinţa Judecătoriei Braşov nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.

Şerban Huidu nu a fost prezent, vineri, la Judecătoria Braşov, fiind reprezentat de către avocatul său, Ioan Mânjina.

La procesul de la Judecătoria Braşov au fost prezenţi fiul şi soţia lui Ştefan Lungu Balogh, una dintre cele trei victime.

La ultima înfăţişare, de pe 21 iunie, procurorii au cerut închisoare cu suspendare pentru Huidu, iar acesta a fost de acord cu pedeapsa. Familiile victimelor au cerut, însă, închisoare cu executare. „Nu am cerut achitarea din capul locului tocmai din cauză că domnul Huidu şi-a asumat responsabilitatea pentru acestă tragedie”, a declarat avocatul lui Şerban Huidu.

Şerban Huidu este acuzat de fiul uneia dintre victimele accidentului pe care l-a provocat că a vrut să-şi facă reclamă când i-a oferit bani. Mircea Balog a spus că fostul realizator TV i-a oferit câte 1.500 de lei lunar, echivalentul salariului tatălui mort în accidentul din octombrie, doar ca să dea bine în faţa instanţei. Bărbatul a refuzat banii şi cere ca legea să fie aplicată.

„Ţinea cu insistenţă să ne dea banii ca să-şi facă reclamă în presă. Domnul Huidu a condus pe contrasens din plăcerea dumnealui de a conduce pe contrasens şi cu viteză excesivă”, a spus Balog

Fiul lui Ştefan Balog spune că ar fi închis contul în care Huidu i-ar fi virat banii. Familiile victimelor au cerut în total despăgubiri de 800.000 de euro. Procesul privind daunele cerute de parţile vătămate a fost stabilit de instanţă pentru data de 20 septembrie.

Trei oameni au murit în urma accidentului de la mijlocul lunii octombrie 2011, după ce maşina condusă de Şerban Huidu a pătruns pe contrasens şi a lovit o Dacia Logan. Şoferul Loganului a murit pe loc, pasagerul din dreapta la scurt timp după accident, iar ocupantul locului din spate a decedat la spital, două zile mai târziu.