Şerban Huidu ar putea fi audiat luni

Purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Liviu Naghi, a declarat că Şerban Huidu va rămâne internat în spital, urmând să fie audiat ulterior. Naghi a mai spus că dosarul în care omul de televiziune este cercetat pentru omor din culpă se află la Parchetul Judecătoriei Braşov.

RomaniaTV.net
16 oct. 2011, 16:12
Şerban Huidu ar putea fi audiat luni

Realizatorul Şerban Huidu ar putea fi audiat de poliţişti luni, după ce medicii de la Spitalul Judeţean Braşov au decis ca acesta să rămână internat.

Huidu a rămas internat după ce medicii i-au făcut o tomografie craniană, pentru a verifica dacă nu i s-au agravat leziunile pe care le-a suferit în 2010 în accidentul de schi din Austria. În accident, Huidu a suferit o contuzie minoră la cap. Soţia lui Şerban Huidu a rămas şi ea internată, deoarece a suferit o contuzie hemo-toracică. Copiii celor doi sunt în afara oricărui pericol, fiind posibil, după câteva investigaţii suplimentare la Spitalul Judeţean de Urgenţă, să fie externaţi în cursul zilei de duminică. O a cincea persoană aflată în autoturismul realizatorului de televiziune, bona celor doi copii, are doar răni uşoare.

Cea mai grav rănită este a treia persoană – un bărbat – care se afla în Logan. Rănitul a fost dus direct în sala de operaţii, suferind leziuni interne, dar, pentru că s-a intervenit foarte repede, medicii îi dau un prognostic optimist.

Realizatorul tv Şerban Huidu a provocat, duminică, un accident rutier în localitatea braşoveană Timişul de Sus, soldat cu doi morţi şi cinci răniţi, inclusiv membri ai familiei sale.

Poliţiştii spun că Huidu nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pătruns pe contrasens şi s-a ciocnit frontal cu un Logan care se deplasa regulamentar dinspre Braşov spre Predeal. El a depăşit linia continuă a drumului înainte de o curbă, zonă în care ar fi trebuit să reducă viteza la 30km/h. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

„Accidentul s-a soldat cu decesul braşoveanului de 65 ani şi al unei pasagere de 54 ani în autoturismul condus de el, precum şi cu rănirea altui pasager aflat în Logan,care a fost transportat la spital.Cercetările sunt continuate de poliţişti, pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul”, se precizează într-un comunicat al IPJ Braşov, semnat de comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

De altfel, Huidu a rămas fără permis auto timp de 30 de zile, în 2009, pentru o depăşire neregulamentară efectuată tot pe DN1, efectuată la aproximativ un kilometru de locul tragediei de duminică. Potrivit poliţiştilor, în 2009, Huidu conducea un autoturism Alfa Romeo pe ruta Predeal-Braşov şi a efectuat o depăşire neregulamentară a unei coloane de autovehicule aflate în mişcare, încălcând marcajul continuu de pe carosabil.  Oamenii legii au constatat atunci şi că numărul de înmatriculare al maşinii sale nu era vizibil. În afara permisului suspendat, realizatorul TV a primit atunci şi amendă.