Şerban Huidu: „Să-mi trag un glonţ în cap e foarte simplu”

Şerban Huidu a vorbit pentru prima dată pe larg despre tragicul eveniment în care a fost implicat, într-un interviu acordat enational.ro.

RomaniaTV.net
09 apr. 2014, 09:04

Şerban Huidu a ieşit din nou în public. Vorbeşte deschis despre accident, carieră, viitorul media. Cel mai greu îi este atunci când îşi aminteşte de tragicul eveniment rutier: „Oamenii lasi ajung la sinucidere. E mai simplu. Mai complicat e sa infrunti. Sa spui ce ai de spus. Sa-mi trag un glont in cap e foarte simplu. A fost o intamplare fortuita din care puteam foarte bine sa ies cu picioarele inainte. S-a intamplat. Sansa din punctul asta de vedere a fost de partea mea. Pe de alta parte, ce a urmat, numai sansa n-a fost”.

„Oamenii optimisti percep ca fiind un noroc. Ca dintr-un noroc sa ma intorc dintr-o coma de gradul 6. Ca dintr-un accident in care s-au intamplat atatea, eu si familia mea nu am avut foarte mult de suferit. Pe de alta parte cred ca norocos e cel care nu pateste nimic. De asemenea, cel care pateste si trece peste, poate fi si constient de norocul lui”, continuă Huidu. 

Şerban Huidu, primele declaraţii la doi ani după accident

„Doar un om inconstient nu si-ar putea percepe vina. Problema cea mai mare e ca din accidentul respectiv au rezultat victime. Urmarile au fost mult mai grave decat culpa. Daca ziaristii ar fi citit cu atentie motivarea sentintei ar fi vazut ca acolo scrie ca gradul de culpa este foarte mic raportat la ce a rezultat. Nu poti trai confortabil cu asta. Intr-o prima ipostaza trebuie sa te impaci cu tine. Pana sa te impaci cu ceilalti. Pana sa accepti rautatea celorlalti, trebuie sa te impaci cu tine. Trebuie sa ajungi la o concluzie. Ca orice ai fi facut nu s-ar fi putut evita. Cel mai tare m-a interesat ca nimeni nu a verificat cu atentie ce s-a intamplat. Toti aveau o parere. Toti stiau mai bine. Inclusiv coafeza…Din goana asta dupa senzational a iesit ce a iesit. O inteleg. Sunt si eu ziarist. Dar dezamagirea e mare. Cristian Tudor Popescu, pe care il admir, a spus ca nu se compara ce-a facut Huidu cu ce-a facut Gigi Becali. La americani evaziunea fiscala e considerata crima cu premeditare. Pentru ca din banii furati se pot face spitale. Evaziunea fiscala e cu intentie”, mai spune Huidu pentru enational.ro.