Şerban Ionescu: Folosesc doar 1% din mine, dintr-un munte, am ajuns o legumă VIDEO

Din 2011, viaţa actorului Şerban Ionescu a devenit un adevărat calvar. După ce a fost muşcat de o căpuşă, artistul s-a îmbolnăvit de Borrelioză (Boala Lyme) şi de aproape un an are nevoie de ajutor să se spele şi să mănânce. Se gândeşte din ce în ce mai des la moartea care pare că-l pândeşte tot mai insistent de după un colţ, dar găseşte totuşi puterea să facă haz de necaz.
Romania TV
10 mai 2012, 16:41
Şerban Ionescu: Folosesc doar 1% din mine, dintr-un munte, am ajuns o legumă VIDEO

Actorul Şerban Ionescu a vorbit pentru prima oară despre boala de care suferă încă din vara lui 2011, când a fost muşcat de o căpuşă. El a dezvăluit într-un interviu acordat pentru emisiunea Happy Hour, chinurile prin care trece în fiecare zi şi temerile care îl cuprind de nenumărate ori. „Un munte de om a devenit o legumă”, spune, cu lacrimi în ochi, întins pe patul de spital.

Este perfect lucid, poate prea lucid pentru situaţia în care se află. Ştie însă că are nevoie de răbdare. „E ca un musafir neplăcut. Eu am luat-o ca pe o doamnă care s-a îndrăgostit. Povestea e foarte lungă, la fel de lungă ca şi suferinţa. Tot ce îmi trebuie e răbdare şi organismul meu trebuie să facă faţă acestei încercări”, spune Şerban Ionescu.

Apoi trece la detalii concrete, crude ale bolii de care suferă: „Un munte de om a devenit o legumă… Nu pot să mă descurc singur. Nu pot să ţin nimic în mână, nu pot mângâia, nu pot mânca singur. Am permanent nevoie de un însoţitor. Nu mă pot spăla, nu-mi pot face igiena intimă, nu mă pot ridica, nu pot umbla. Dar gândesc singur. Şi îmi văd corăbiile cum se scufundă. E cumplit să nu ai capacitatea de a avea grijă de tine. O dată pe zi îmi vin gânduri negre. Boala asta îţi ia tot, dar îţi lasă mintea. Mă gândesc la moarte! Nu pot să înghit, pot să mă înec, plămânii se pot bloca”.

În ciuda situaţiei cumplite în care se află, Şerban Ionescu încearcă totuşi să rămână optimist şi chiar are planuri pentru momentul când îşi va reveni. „Îmi doresc să pot să revin măcar 40 la sută din ce am fost. Acum folosesc doar 1% din mine”, este afirmaţia cutremurătoare a actorului care zace pe un pat de spital.

„Acum, că tot am timp liber, aş scrie un roman. Mă şi gândisem la un titlu, «Aristocrata», un roman de dragoste în finalul căruia afli că omul s-a îndrăgostit de o boală. E o idee foarte năstruşnică”, mai spune Şerban Ionescu, care găseşte totuşi puterea să facă haz de necaz: „Ştii că la noi teatrul e în reparaţii şi i-am zis lui Pino:« Băi, vezi că nu e bine. Terminaţi şi voi mai repede teatrul. Să aveţi unde să mă expuneţi!». Zic: «Aş vrea discursul la înmormântarea mea să-l ţină un singur om: Radu Beligan». Asta e, e umor negru. Le-am mai zis că aş vrea să mor ca Bălcescu. În străinătate”.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te ajută să dormi mai bine: „Se face foarte simplu”
Capital.ro
Cei care au permis CATEGORIA B nu au voie, sub nicio formă. Regula spune că este INTERZIS
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Locul din România unde industria giganților mondiali ai modei se prăbușește. Mii de angajați rămân fără slujbe
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!
Cancan.ro
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea Bălan și Gina Pistol au COMIS-O!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
O filipineză care locuiește în România a dezvăluit motivul pentru care îi place țara noastră: „România și Filipine sunt asemănătoare”. Ce spune despre mâncarea românească
Capital.ro
Regula obligatorie pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Detaliul este absolut esențial
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Cine este Carlo Acutis, tânărul de 15 ani făcut sfânt de Papa Francisc. Ce minuni ar fi înfăptuit după moarte
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'