Şerban Nicolae a demisionat de la şefia Comisiei Juridice din Senat

Senatorul PSD Şerban Nicolae a anunţat că îşi dă demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei Juridice din Senat. Anunţul a fost făcut fără ca social-democratul să declare şi motivul plecării de la şefia comisiei, informează G4Media.

01 sept. 2020, 11:43
Şerban Nicolae a demisionat de la şefia Comisiei Juridice din Senat

Demisia vine la doar o zi după ce moţiunea de cenzură a eşuat lamentabil, liderii PSD nu au reuşit să asigure nici măcar cvorumul. De altfel, după moţiune, Şerban Nicolae a criticat scurt şi extrem de dur prestaţia liderilor PSD în dinamica depunerii şi finalizării moţiunii.

”O mare şi nescuzabilă ruşine…”, a scris Şerban Nicolae pe contul său de Facebook după ce şedinţa de votare din Parlament a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Dumitru Buzatu, despre excluderea celor care au absentat de la moţiune: E o prostie. Reacţiile acestea de orgoliu nu fac bine

O altă posibilă sursă de nemulţumire a senatorului PSD ar fi aceea că, în februarie, fusese propus de grupul PSD pentru funcţia de preşedinte al Senatului, rămasă vacantă după demisia lui Teodor Meleşcanu, în urma unei decizii a Curţii Constituţionale. Doar că în luna aprilie, Robert Cazanciuc a preluat atribuţiile de preşedinte al Senatului, asigurând interimatul până în prezent.

Senatul a votat, marţi, pentru a doua sesiune ordinară a acestui an şi ultima a legislaturii 2016 – 2020, aceeaşi componenţă a Biroului permanent cu cea din sesiunea precedentă.

Membrii Biroului permanent au fost aleşi prin vot secret cu bile. S-au înregistrat 95 de voturi „pentru” şi 2 „împotrivă”.

Grupul parlamentar al PSD are trei funcţii de vicepreşedinte al Senatului – Robert Cazanciuc (care îndeplineşte atribuţiile de preşedinte al Senatului), Titus Corlăţean, Şerban Valeca; doi secretari – Marian Pavel şi Ion Ganea; doi chestori – Marius Dunca şi Paul Stănescu).

PNL are un vicepreşedinte – Alina Gorghiu, un secretar – Mario Oprea şi un chestor – Cornel Popa. Grupului USR îi revine o funcţie de secretar al Senatului – George Dircă. Din partea UDMR, Tanczos Barna ocupă una dintre cele patru funcţii de chestor al Senatului.