Şerban Nicolae: România nu trebuia să adere la Parchetul European. Ne-am cam grăbit

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat că România „s-a cam grăbit” când a aderat la Parchetul European (EPPO), susţinând că ţara noastră nu trebuia să se înscrie, ci doar să păstreze o colaborare.

RomaniaTV.net
19 mart. 2019, 14:18
Şerban Nicolae: România nu trebuia să adere la Parchetul European. Ne-am cam grăbit

„România nu trebuia să adere la EPPO! Noi ne-am cam grăbit. Sunt chestiuni de detaliu”, a declarat Şerban Nicolae, citat de Radio Europa Liberă. Acesta din urmă a mai spus că România ar putea doar colabora cu EPPO, aşa cum fac celelalte state care nu au aderat la parchetul paneuropean antifraudă.

„Trebuia mai multă dezbatere, trebuia să cercetăm în amănunt. Nu eşti obligat, doar cooperezi”, a adăugat deputatul PSD. Social-democratul a mai susţinut că EPPO nu este o instituţie fundamentală a UE, pe bază de tratat şi că procurorii români care lucrează acolo şi vor pierde calitatea de procuror în ţară.

„Procurorii români care lucrează acolo îşi pierd calitatea de procurori în România”, a declarat Şerban Nicolae. Cele 22 de ţări înscrise în EPPO sunt Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Estonia, Germania, Grecia, Spania, Finlanda, Franţa, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marla, Olanda, Portugalia, România, Slovenia şi Slovacia.