Şerban Valeca, propus ministru al Educaţiei după demiterea Ecaterinei Andronescu

Şerban Constantin Valeca, senator PSD şi preşedinte al filialei PSD Arges, este propunerea pe care premierul Viorica Dăncilă i-o va înainta preşedintelui Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru al Educaţiei. Decizia a fost luată în CEx PSD, reunit vineri la Parlament.

23 aug. 2019, 11:33
Şerban Valeca, propus ministru al Educaţiei după demiterea Ecaterinei Andronescu

Viorica Dăncilă a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că s-a discutat despre remanierea guvernamentală, pentru care vor fi trimise solicitări către preşedintele Klaus Iohannis luni. La ministerul Educaţiei este propus Şerban Constantin Valeca.

Vicepreşedintele Senatului Șerban Valeca a mai fost de două ori ministru al Cercetării, în guvernul Grindeanu și în guvernul Adrian Năstase. 

Șerban Valeca este la al patrulea mandat de parlamentar din partea social-democraților. Este membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință. Este doctor în Științe inginerești la Universitatea Politehnica din București, este specializat în inginerie nucleară și absolvent al cursului postuniversitar în specializarea “Conducerea strategica în domeniul securității naționale” la Colegiul Național de Apărare.

Serban Valeca este şi presedintele Consiliu Stiintific al Institutului de Cercetare Nucleara din Pitesti.