Serbia intră în lockdown, în timp ce spitalele sunt pline cu pacienţi infectaţi

Serbia înăspreşte măsurile împotriva răspândiri coronavirusului, în timp ce spitalele sunt pline cu pacienţi infectaţi cu COVID-19.

17 mart. 2021, 08:57
Serbia intră în lockdown, în timp ce spitalele sunt pline cu pacienţi infectaţi

Serbia, țară cu 7 milioane de locuitori, reintroduce un lockdown parțial pentru a contracara creșterea numărului de cazuri de coronavirus. Sistemul sanitar din Serbia este copleșit de numărul mare de infectări, în timp ce spitalele sunt pline cu pacienţi infectaţi cu Covid-19.

Magazinele, restaurantele, punctele şi locaţiile de servire vor fi închise cel puţin cinci zile începând de miercuri, a afirmat premierul Ana Brnabic, citată de presa sârbă după o reuniune a echipei guvernamentale de gestionare a crizelor.

Numai magazinele alimentare, farmaciile şi benzinăriile sunt scutite de aceste măsuri. Restricţii similare au fost deja în vigoare în ultimele trei weekend-uri, relatează Agerpres.

Serbia este într-o situaţie similară României în ce priveşte paturile ATI

Managerii de spitale şi medicii au cerut recent ca măsurile mai stricte să nu fie limitate la weekend, apreciind că efectele unor lockdown-uri de scurtă durată nu sunt suficiente.

Spitalele se apropie de limitele lor de capacitate, având în vedere că a crescut numărul de pacienţi cu COVID-19, au adăugat sursele citate. În prezent, aproximativ 4.515 pacienţi cu COVID-19 sunt trataţi în spitalele din Serbia.

În ultimele săptămâni, numărul infecţiilor din Serbia, o ţară cu şapte milioane de locuitori, a crescut semnificativ. Luni, autorităţile au înregistrat 4.634 de noi cazuri de COVID-19, o creştere cu aproximativ un sfert faţă de situaţia de acum două săptămâni. De la începutul pandemiei, 4.747 de persoane au murit în Serbia în urma infectării cu noul coronavirus.

Citeşte şi: Premierul Franţei intenţionează să se vaccineze cu AstraZeneca. Anunţ surprinzător al lui Jean Castex, la o zi după ce ţara a suspendat administrarea acestor doze