România, al doilea egal în Liga Naţiunilor. Tricolorii au remizat la Belgrad, cu Serbia

Naţionala de fotbal a României a remizat pe stadionul Partidan, din Belgrad, scor 2-2, cu Serbia, în cea de-a doua etapă din Liga Naţiunilor. În celălalt meci al grupei, Muntenegru-Lituania 2-0.

RomaniaTV.net
10 sept. 2018, 17:36

Tricolorii au fost conduşi de două ori, dar au revenit de fiecare dată. Mitrovic a deschis scorul la mijlocul primei reprize, iar Nicuşor Stanciu a transformat la trei minute după pauză un penalty uşor acordat de arbitrul rus. Apoi tot Mitrovic a făcut 2-1 pentru sârbi, dar răspunsul nostru a venit de la Ţucudean, care a deviat superb, la colţul scurt, după un corner. România a avut chiar şansa victoriei, dar Mitriţă a ratat singur cu portarul în minutul 90.

Pentru România urmează meciul cu Lituania, din 11 octombrie, de la Vilnius, iar pe 14 octombrie jucăm cu Serbia la Bucureşti.

Clasament:

1. Muntenegru 2 1 1 0 2:0 4
2. Serbia 2 1 1 0 3:2 4
3. România 2 0 2 0 2:2 2
4. Lituania 2 0 0 2 0:3 0

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90 Ocazie URIAŞĂ ratată de Mitriţă! Lansat excelent de Chipciu, jucătorul Craiovei scapă singur cu Dimitrovic, dar şutează cu stângul în acesta! 

Min. 83 Şansă pentru Mitrovic să facă tripla, dar lovitura sa de cap trece pe lângă bară.

Min. 82 A doua schimbare la noi, Keşeru în locul lui Ţucudean.

Min. 68 GOOOL România! Stanciu execută un corner la Ţucudean, care reia pe colţul scurt, colţul portarului, mingea strecurându-se în poartă printre bară şi Dimitrovic. Serbia-România 2-2!

Min. 63 Gol Mitrovic! Atacantul sârb are timp să-şi potrivească mingea, a preluat în 16 metri cu spatele la poartă, a făcut o piruetă şi a şutat fulgerător din întoarcere, Tătăruşanu neavând timp să plonjeze. Serbia-România 2-1!

Min. 61 Schimbare în echipa noastră, prima făcută de Cosmin Contra. În locul lui Denis Drăguş intră Alexandru Mitriţă.

Min. 59 Şansă pentru Drăguş, debutant la naţională, dar şutul său trece peste poarta sârbilor.

Min. 48 GOL România, din penalty! Nicuşor Stanciu a transfermat lovitura de la 11 metri! Serbia-România 1-1!

Min. 47 Penalty pentru România! Chipciu pătrunde în careu şi este ţinut uşor de Kolarov. Arbitrul rus consideră că e 11 metri pentru România.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Sfârşitul primei reprize.

Min. 45 Bară Chipciu! Cea mai clară ocazie a României din această primă repriză. Jucătorul Spartei Praga a tras din 16 metri, dar mingea a lovit transversala!

Min. 43 Galben pentru Chipciu, care l-a ţinut pe Kolarov. Jucătorul nostru s-a şi accidentat la această fază, primind un cot în nas.

Min. 27 GOL Serbia! Mitrovic a marcat pentru gazde. Kolarov a şutat puternic pe jos, Tătăruşanu a respins, dar defensiva noastră imediată nu a reuşit să îndepărteze pericolul, iar Mitrovic s-a răsucit şi din cădere a trimis în poartă.

Min. 26 Din nou pericol la poarta noastră. Centrare Kolarov de pe stânga, Milinkovici-Savic, nemarcat, se înalţă în centrul careului nostru, dar trimite cu capul pe lângă poartă.

Min. 19 Serbia are o jumătate de ocazie: Dusan Tadic a trimis o centrare periculoasă, pe jos, în careul nostru, dar Ciprian Tatarusanu a prins în colţul careului de 6 metri.

Min. 10 Bară Serbia! Lovitură de colţ , reluare puternică cu capul a lui Mitrovic, dar transversala ne salvează. Se pare că Tătăruşanu a atins mingea şi a deviat-o în bară.

Min. 7 Prima acţiune consistentă a noatră. Ieşire pe contraatac, Răzvan Marin îi trimite lui Chipciu, care îl driblează pe Kolarov şi şutează din 16 metri, dar pe lângă poarta sârbilor.

Min. 3 Sârbii au început tare, cu două cornere, rămase fără rezultat.

Min. 1 A început partida de la Belgrad.

Echipele de start:

Serbia: Dimitrovic – Rukavina, Spajic, Kolarov (C) – Maksimovic, Lukic – Ljajic, Milinkovici-Savic, Tadic – Mitrovic.

România: 12. Tătărușanu – 4. Manea, 22. Săpunaru-cpt., 5. Bălașa, 11. Bancu – 15. Anton, 18. Marin – 7. Chipciu, 23. Stanciu, 21. Drăguș – 19. Țucudean. Selecționer: Cosmin Contra.

Rezerve: 1. Pantilimon, 16. Niță – 2. Benzar, 3. Toșca, 6. Băluță, 8. Stoian, 9. Rotariu, 10. Maxim, 13. Keșeru, 14. Budescu, 20. Mitriță.

La Belgrad, interesul pentru meciul dintre Serbia și România este unul foarte scăzut, astfel că Federația de la Belgrad a luat o decizie de urgență, chiar în ziua duelului din Liga Națiunilor. 10.000 de invitații au fost oferite, adică o aproape o treime din capacitatea stadionului Partizana (32.000), susține zurnal.rs.

Astfel, din 202 școli din Belgrad, Federația a luat inițiativa de a aduna câte 50 de copii care să urmărească duelul cu selecționata noastră, fără să fie nevoiți să plătească niciun ban.