Serbia şi Bosnia, greu încercate de inundaţii. Au nevoie URGENT de ajutor umanitar

Serbia şi Bosnia încearcă să-şi revină după inundaţiile catastrofale care au afectat milioane de oameni. În Bosnia, echipele de genişti au început să delimiteze zonele cu minele antipersonal rămase din război, care au fost mişcate de puhoaie. Una dintre cele 100.000 de mine a explodat, fără a face însă victime.

RomaniaTV.net
23 mai 2014, 08:25
Serbia şi Bosnia, greu încercate de inundaţii. Au nevoie URGENT de ajutor umanitar

Serbia şi Bosnia au nevoie de ajutor din partea comunităţii internaţionale după ce pagubele au fost estimate la aproximativ 3 miliarde de dolari. Mii de oamenii au rămas în câteva clipe fără agoniseala de-o viaţă.

Peste 100.000 de locuinţe şi 230 de şcoli au fost distruse în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren. În Bosnia, apele au inundat şi terenurile unde se află mine antipersonal, care au rămas din războiul din fosta Iugoslavie. O mină a fost luată de puhoaie şi a explodat în apropierea unui sat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

În Serbia, inundaţiile catastrofale au distrus sau afectat 3.500 de kilometri de drumuri.

Numeroase vedete au sărit în ajutorul sinistraţilor. Printre ele se numără şi Ion Ţiriac, care a donat 100.000 de dolari.

Totodată, Ambasada Bosniei-Herţegovina la Bucureşti a făcut un apel către ţara noastră, către oricine poate ajuta cu donaţii în bani.

În plus, românii pot să doneze bunuri materiale la sediul Crucii Roşii din Bucureşti.