Serena a reuşit tripla. Americanca a câştigat şi la US Open

Serena Williams a învins-o cu 6-2, 2-6, 7-5 în finala de la US Open şi a devenit a treia jucătoare din istoria tenisului care a câştigat în acelaşi an Jocurile Olimpice şi turneele de la Wimbledon şi Flushing Meadow.

RomaniaTV.net
10 sept. 2012, 06:07
Serena a reuşit tripla. Americanca a câştigat şi la US Open

Chiar dacă nu se află în fotoliul de lider al tenisului mondial, Serena Williams este de ani buni cea mai valoroasa jucatoare din „sportul alb”. A dovedit-o încă o dată la Flushing Meadow, unde a câştigat al 15-lea titlu de Grand Slam, al doilea din acest an, după cel de la Wimbledon.

Americanca, dublă campioană olimpică la Londra, a învins-o în finala de la US Open pe numărul 1 mondial, Victoria Azarenka, cu scorul de 6-2, 2-6, 7-5. La 31 de ani, Serena este a treia jucătoare din istoria tenisului care reuşeşte prestigioasa triplă Wimbledon-Jocurile Olimpice-US Open, după Steffi Graf (în 1988) şi sora sa mai mare, Venus (în 2000).

Pe de altă parte, este al patrulea trofeu pe care Serena şi-l trece în palmares la Internaţionalele de Tenis ale SUA, de data aceasta în urma a două ore de joc extrem de pasionant. În urma finalei, Azarenka, deşi a pierdut, îşi întăreşte poziţia de lider al tenisului mondial, în timp ce Serena rămâne pe locul 4, însă este în continuare în luptă cu istoria.

Ea se află la trei turnee de Grand Slam distanţă de recordurile lui Chris Evert şi Martinei Navratilova (18) şi la o distanţă încă destul de mare de victoriile lui Steffi Graf (22) şi australiencei Margaret Court (24).

Finala băieţilor, între Novak Djokovic şi Andy Murray, se joacă luni seara, de la ora 23.00.