Serena Williams, în mijlocul unui scandal de dopaj. Americanca a refuzat un test anti-doping, înainte de Wimbledon

Serena Williams a fost protagonista unui moment controversat în urmă cu două săptămâni, când o echipă WADA intenţiona să o supună unui control antidoping, pe care însă ea l-ar fi refuzat.

28 iun. 2018, 11:49
Serena Williams, în mijlocul unui scandal de dopaj. Americanca a refuzat un test anti-doping, înainte de Wimbledon

Agentul de la USADA a ajuns la reşedinţa din Florida a Serenei, la 8.30 dimineaţa, când aceasta nu se afla acasă şi a refuzat să plece, aşteptând-o pe sportivă.

Potrivit deadspin.com, Serena s-a opus testelor şi l-ar fi sunat pe preşedintele WTA, Steve Simon, pentru a-i transmite că nu i se pare corect să fie o ţintă permanentă a acestor teste. În cariera de 23 de ani, serena Williams nu a fost niciodată depistată pozitiv, iar reprezentanţii ei au acuzat comportamentul celor trimişi. Mai mult, Williams ar fi fost testată de cinci ori, în 2018, un număr mare, comparativ cu celelalte sportive din Statele Unite – Sloane Stephens (1), Madison Keys (1), Coco Vandeweghe (2), Danielle Collins (2), Alison Riske (0), Bernarda Pera (0), Taylor Townsend (0) şi Venus Williams (2).

În vârstă de 36 de ani, Serena Williams ocupă în prezent locul 183, în condiţiile în care a devenit mamă în septembrie şi a participat la doar trei turnee în ultimele 12 luni. La Wimbledon, turneu pe care l-a câştigat de şapte ori ăână acu, va fi cap de serie numărul 25.