Serghei Lavrov amenință SUA, după crimele ucrainenilor comise în Rusia: „Aceste fapte nu vor rămâne nepedepsite!”

Vineri, 3 martie, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a ieșit public cu acuzații grave. Oficialul de la Moscova susține că ucrainenii care au comis crime în regiunea rusă Briansk au făcut-o cu ajutorul armelor venite din Occident.

03 mart. 2023, 19:29
Serghei Lavrov amenință SUA, după crimele ucrainenilor comise în Rusia: „Aceste fapte nu vor rămâne nepedepsite!”

Diplomatul de la Moscova este ferm convins că autorii faptelor oribile din regiunea rusă Briansk sunt niște „sabotori ucraineni”, finanțați de NATO. Astfel, Serghei Lavrov susține că armele au fost furnizate de Aliați.

„Ieri, 2 martie, sabotorii ucraineni au comis un act de terorism revoltător în două sate de frontieră din regiunea rusă Briansk, pe care îl condamnăm cu fermitate.

Teroriştii s-au infiltrat pe teritoriul rusesc, au ucis doi civili şi au rănit grav un băiat de 11 ani. Oficialii ucraineni au recunoscut în repetate rânduri că toate acţiunile lor au fost efectuate cu aprobarea şi sprijinul Statelor Unite şi al altor ţări NATO.

Crimele din regiunea Briansk au fost comise cu arme NATO. Acest lucru ridică problema logică a calificării acestor state drept complici la astfel de crime şi sponsori ai terorismului”, a declarat ministerul condus de Serghei Lavrov.

„Această crimă nu va rămâne nepedepsită”, a adăugat MAE de la Moscova.

 

Serghei Lavrov: „Washingtonul şi aliaţii săi din NATO continuă să îşi pună în aplicare în mod consecvent planurile geopolitice de distrugere a Rusiei”

 

Serghei Lavrov susține că SUA și aliații din NATO vor „distrugerea Rusiei” prin orice fel de mijloace.

„Washingtonul şi aliaţii săi din NATO continuă să îşi pună în aplicare în mod consecvent planurile geopolitice de distrugere a Rusiei, scop în care sunt din ce în ce mai activi în aprovizionarea Ucrainei cu arme, în antrenarea armatei ucrainene, în sprijinirea pupilelor lor de la Kiev în identificarea ţintelor şi în dirijarea loviturilor”, a mai transmis Serghei Lavrov.

„În zona operaţiunii militare speciale, formaţiunile armate ucrainene lovesc civili cu arme americane, îi folosesc ca scuturi umane şi împuşcă prizonieri cu ele”, a acuzat MAE rus.

Serghei Lavrov a avertizat că Rusia este deranjată de transferul de arme dinspre Occident către Ucraina.

„În toţi aceşti ani, „Occidentul colectiv”, care a hrănit regimul neonazist de la Kiev, l-a transformat într-o unealtă obedientă, cu care încearcă în zadar să provoace o înfrângere strategică Rusiei.

Astăzi, ţările occidentale cer Kievului să-şi continue acţiunile ofensive şi ocuparea de noi regiuni ruseşti, deşi înţeleg că astfel de planuri sunt sortite eşecului. Nu le pasă că preţul unei astfel de politici este reprezentat de vieţile a mii de oameni nevinovaţi”, a mai punctat Moscova.

Până la pace, Rusia va continua „operațiunea specială”.

„Este clar că operaţiunea militară specială va continua până când sarcinile de denazificare şi demilitarizare a Ucrainei şi de eliminare a ameninţărilor la adresa securităţii care emană de pe teritoriul său vor fi finalizate”, a concluzionat Ministerul rus de Externe.