Serghei Lavrov anticipează un război lung: „SUA și sateliții săi fac propagandă mincinoasă, pentru a îndigui Rusia”

Rusia nu cedează în fața presiunilor de la Washington. Serghei Lavrov, ministrul de Externe de la Moscova, a anunțat o confruntare pe termen lung cu SUA. 

27 mai 2022, 17:25
Serghei Lavrov anticipează un război lung: „SUA și sateliții săi fac propagandă mincinoasă, pentru a îndigui Rusia”

În contextul tensiunilor din regiunile pro-ruse din Ucraina, Serghei Lavrov a denunțat vineri, „un război total” al Occidentului împotriva Rusiei, care va dura „mult timp”.

În prezent, confruntarea dintre SUA și Rusia se poartă la nivel economic și ideologic, dar și din punct de vedere militar din partea Occidentului, prin sprijinul acordat Ucrainei.

„Occidentul a anunțat un război total împotriva noastră, împotriva întregii lumi ruse.

Putem spune cu certitudine că această situație este cu noi pentru mult timp”, a transmis șeful diplomației ruse, după ce puterile occidentale au accelerat sancțiunile impuse Moscovei, în contextul tensiunilor din Ucraina, potrivit presei internaționale.

În opinia lui Serghei Lavrov, Occidentul, în frunte cu SUA, se folosește de sancțiuni nejustificate, dublate de fake news.

„Statele Unite şi sateliţii lor îşi dublează, triplează, cvadruplează eforturile de a îndigui Rusia, prin folosirea unui instrumentar foarte larg şi începând cu sancțiuni economice unilaterale şi până la o propagandă profund mincinoasă în spaţiul mediatic mondial”, a mai transmis Lavrov, care a denunțat o „rusofobie fără precedent”.

 

Serghei Lavrov, revoltat de politica „cancel culture”

 

Totodată, diplomatul rus a atacat „cancel culture”, promovată de Partidul Democrat și Joe Biden. Astfel, ministrul de Externe a amintit că în baza unor decizii politice au fost interziși clasici ruși precum Ceaikovski, Dostoievski, Tolstoi și Pușkin.

În plus, numeroase instituţii culturale occidentale şi-au încetat cooperarea cu instituţii ruseşti de stat sau au interzis artişti despre care se spune că ar susține „operațiunea specială” a lui Vladimir Putin.

De asemenea, Moscova mai acuză Ucraina de faptul că se află pe mâna unor „neonazişti” care se fac vinovaţi, în opinia sa, de orchestrarea unui pretins genocid al populaţiei rusofone în Donbas, iar Occidentul de faptul că poartă un război „prin procură” (n.r. – prin Ucraina scoasă la înaintare) împotriva Federației Ruse.