Sfatul lui Serghei Lavrov pentru contestatari: „Imaginați-vă că Rusia e SUA!” (VIDEO)

Serghei Lavrov a răspuns contestatarilor regimului Vladimir Putin, care desfășoară de 82 de zile războiul din Ucraina. De data aceasta, ministrul de Externe al Rusiei a ales o abordare ironică.

17 mai 2022, 14:58
Sfatul lui Serghei Lavrov pentru contestatari: „Imaginați-vă că Rusia e SUA!” (VIDEO)

Primul diplomat al regimului de la Moscova vorbește din ce în ce mai des despre America. Într-o înregistrare difuzată în social media de Ambasada Rusiei la Geneva, ministrul rus a comparat Ucraina cu Palestina, iar Federația Rusă cu Statele Unite ale Americii.

„Când Statele Unite a declarat că există o amenințare la adresa Statelor Unite la 10.000 de kilometri de granița Statelor Unite, unii oameni mormăiau, alții își exprimau îngrijorarea, dar nu a existat nicio isterie ca cea la care asistăm astăzi.

Când Rusia a avertizat de mulți, mulți ani, că aceasta va fi o problemă pe care nu o putem tolera, o amenințare pe care NATO și Statele Unite au construit-o la granița noastră, nu la 10.000 de kilometri distanță (…)„, a declarat Lavrov.

Oficialul de la Moscova susține că SUA este statul agresiv, cu susținerea aliaților NATO.

„Știți, a fost un mesaj interesant pe care l-am văzut pe Telegram. Dacă nu puteți dormi din cauza conflictului rus, iată câteva sfaturi pentru a vă calma. În primul rând, imaginați-vă că acest lucru se întâmplă în Africa.

Imaginați-vă că acest lucru se întâmplă în Orientul Mijlociu. Imaginați-vă că Ucraina este Palestina, Imaginați-vă că Rusia este Statele Unite„, a mai punctat Serghei Lavrov.

 

Serghei Lavrov, noi acuzații la adresa Occidentului, în frunte cu SUA

 

Săptămâna trecută, Serghei Lavrov a criticat încă o dată SUA. Oficialul de la Moscova susține că americanii desfășoară un „război hibrid”.

„Occidentul colectiv a declarat un război hibrid total împotriva noastră și este dificil de prezis cât timp va dura totul, dar este clar că toată lumea, fără excepție, va simți consecințele”, a declarat oficialul rus, potrivit Sky News.

Ministrul de Externe de la Moscova a mai anunțat că Rusia face totul „pentru o a evita o confruntare directă”. Totuși, „din moment ce provocarea a fost lansată, bineînțeles, o acceptăm”, a mai transmis Lavrov. „Nu suntem străini de sancțuni, într-o formă sau alta au fost aproape întotdeauna”, a completat diplomatul rus.