Serghei Lavrov: Criza ucraineană a zdruncinat grav situaţia internaţională pentru mult timp

Criza din Ucraina a zdruncinat grav situaţia internaţională şi consecinţele sale vor fi simţite pe termen lung, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, citat luni de RIA Novosti.

13 oct. 2014, 08:38
Serghei Lavrov: Criza ucraineană a zdruncinat grav situaţia internaţională pentru mult timp

Criza ucraineană a zdruncinat grav situaţia internaţională şi consecinţele sale vor fi resimţite o lungă perioadă de timp. Astăzi este dificil de prezis viitoarele evenimente în lume, dar de un lucru putem fi siguri – viitorul ne rezervă multe surprize’, a declarat Lavrov, într-un interviu pentru MGIMO Journal, revista prestigiosului Institut de Relaţii Internaţionale din Moscova.

Citeşte şi NATO: Situaţia din estul Ucrainei se va agrava

Evenimentele din Ucraina ‘nu sunt rezultatul apariţiei unor noi tendinţe, ci mai degrabă punctul culminant al politicii duse de mai mulţi ani de către partenerii occidentali ai Rusiei’, a subliniat, în acelaşi context, ministrul Lavrov.

‘Obiceiul de a avea o atitudine negativă faţă de ruşi este prezent în Occident de secole şi aceasta în ciuda faptului că, timp de cel puţin 300 ani, suntem o parte integrantă a politicii şi culturii europene’, a opinat şeful diplomaţiei ruse. Potrivit acestuia, perioadele de participare activă a Rusiei în afacerile europene au fost caracterizate tocmai prin stabilitate şi pace pe continent.