NATO: Situaţia din estul Ucrainei se va agrava

Situaţia din estul Ucrainei este extrem de instabilă şi s-ar putea deteriora în mod semnificativ în următoarele zile, a declarat secretarul general adjunct al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Alexander Vershbow, într-un interviu acordat Deutsche Welle, informează cotidianul Ukrainskaia Pravda.

10 oct. 2014, 10:34
NATO: Situaţia din estul Ucrainei se va agrava

CRIZĂ ÎN UCRAINA: „Actuala situaţie este una foarte instabilă. Armistiţiul nu este respectat în unele zone şi acolo este posibilă o serioasă deteriorare a situaţiei în următoarele zile’, a atenţionat Vershbow.

Citeşte şi UCRAINA: Civili ucişi în luptele din Doneţk

Potrivit lui Alexander Vershbow, Rusia trebuie să le explice separatiştilor că nu sprijină alegerile programate de ei la 9 noiembrie. ‘Ele nu vor avea niciun fel de legitimitate şi nu sunt în acordul protocoalelor de la Minsk’, a subliniat secretarul general adjunct al NATO, subliniind că punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk trebuie să se facă în mod complet, nu selectiv.

Citeşte şi Aeroportul din Doneţk rămâne sub CONTROLUL ARMATEI ucrainene„Se estima că armistiţiul va începe să funcţioneze de la 19 septembrie. Însă separatiştii, cu ajutor militar neîntrerupt din partea ruşilor, ajutor ce trece nestingherit prin frontierele internaţionale aflate în afara oricărui control, acutizează situaţia prin atacuri asupra aeroportului din Doneţk’, constată Vershbow.

În opinia sa, NATO doreşte să ‘îngheţe’ conflictul din Donbas şi există serioase riscuri ca acest lucru să-i reuşească. ‘Consider că există un risc serios ca acest lucru să se întâmple (îngheţarea conflictului) şi cred că tocmai aceasta încearcă Rusia să facă în estul Ucrainei’, a subliniat oficialul NATO, potrivit Agerpres.