Serghei Lavrov: „NATO este, în esenţă, angajată într-un război cu Rusia”

Livrările de armament occidental către Ucraina înseamnă că alianţa NATO este "în esenţă implicată în război cu Rusia", iar Moscova consideră aceste arme ca fiind ţinte legitime, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu difuzat luni.

26 apr. 2022, 08:49
Serghei Lavrov: „NATO este, în esenţă, angajată într-un război cu Rusia”

„Aceste arme vor fi o ţintă legitimă pentru acţiunea militară a Rusiei în contextul operaţiunii speciale”, a afirmat Serghei Lavrov într-un interviu pentru televiziunea de stat postat pe site-ul ministerului de externe.

„Au fost vizate instalaţiile de depozitare din vestul Ucrainei de mai multe ori (de către forţele ruse). Cum poate fi altfel? NATO, în esenţă, este angajată într-un război cu Rusia printr-un proxy şi înarmează acel proxy. Războiul înseamnă război.” a spus Serghei Lavrov.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a asigurat luni că Rusia va continua negocierile de pace cu Ucraina şi a avertizat asupra pericolului real al unui război mondial, transmite AFP.

Citeşte şi: Pentru această mamă, iadul continuă şi după Mariupol. A stat 34 de zile într-un subsol, unde a băut apă din zăpadă topită, iar acum fiul i-a fost deportat cu forţa în Rusia. „Va fi pus să lupte împotriva mea!”

„Bunăvoinţa are limitele ei. Şi dacă nu este reciprocă, nu contribuie la procesul de negociere”, a spus Lavrov, citat de agenţiile ruse de presă.”Dar continuăm să purtăm negocieri cu echipa delegată de (preşedintele Volodimir) Zelenski, iar aceste contacte vor continua”, a spus el.

Serghei Lavrov l-a acuzat pe preşedintele ucrainean că se preface că negociază:”Este un actor bun, dacă te uiţi cu atenţie şi citeşti cu atenţie ce spune, vei găsi acolo o mie de contradicţii”, a spus şeful diplomaţiei ruse.

În acest context de tensiuni fără precedent între Rusia şi Occident din cauza ofensivei ruse, Serghei Lavrov a avertizat în legătură cu pericolul real al unui al treilea război mondial. „Pericolul este grav, este real, nu poate fi subestimat”, a spus ministrul rus, citat de Interfax.

Citeşte şi: Autopsiile cadavrelor de la Bucha conduc legiştii către concluzii oribile: înainte de a fi ucise, multe femei au fost violate