Serghei Lavrov: „Nu am invadat Ucraina. Am declarat o operaţiune militară specială, Rusia nu e curată ca lacrima”

"Rusia nu este foarte curată. Rusia este ceea ce este. Şi nu ne este ruşine să arătăm cine suntem", a mai spus Ministrul rus de Externe.

16 iun. 2022, 21:59
Serghei Lavrov: „Nu am invadat Ucraina. Am declarat o operaţiune militară specială, Rusia nu e curată ca lacrima”

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat, joi, într-un interviu pentru BBC, că Rusia nu a invadat Ucraina, ci a declanşat o operaţiune specială.

„Nu am invadat Ucraina. Am declarat o operaţiune militară specială pentru că nu aveam absolut nicio altă modalitate de a explica Occidentului că tragerea Ucrainei în NATO a fost un act criminal”, a spus el.

Războiul din Ucraina s-ar putea încheia, anunţă CNN. SUA, anunţ despre un „rezultat negociat” de Ucraina cu Rusia
Realizatorul BBC l-a întrebat pe Lavrov despre ororile de la Cernigău, unde au murit copii şi persoane au stat subsoluri, iar Lavrov a răspuns: „Este un mare păcat, dar diplomaţii internaţionali, inclusiv Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Secretarul General al ONU şi alţi reprezentanţi ai ONU, sunt supuşi presiuni de Occident. Şi de foarte multe ori sunt supuşi fiind folosiţi pentru a amplifica ştirile false răspândite de Occident”.
„Rusia nu este foarte curată. Rusia este ceea ce este. Şi nu ne este ruşine să arătăm cine suntem”, a mai spus Lavrov.

Lavrov amenință Chișinăul: E clar că Occidentul încearcă să facă din Republica Moldova o a doua Ucraina
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat într-un interviu la un post rusesc că Uniunea Europeană vrea să transforme Republica Moldova într-o „a doua Ucraină”, spunând în același timp că Moldova încearcă să obțină cât mai multe avantaje de la Rusia, sub amenințarea că altfel se va alătura Uniunii Europene.

Serghei Lavrov: „Se încearcă transformarea Republicii Moldova în a doua Ucraină”
El a mai spus că ceea ce face Moldova este „extorcare”. „Acest tip de cerșetorie, în mare parte extorcare, jucând pe ideea că dacă nu faceți cum vrem noi, mergem mai repede în Europa, și dacă faceți cum vrem noi, tot mergem, dar mai încet. Cam aceste tipuri de semnale cred, dar pot să vă asigur că mare parte a cetățenilor din Republica Moldova înțeleg perfect (jocul – n.r.). Cu atât mai mult cei din Transnistria și, mai ales, cei din Găgăuzia. Și foarte dur lucrează Uniunea Europeană, forțând aceste țări care încă nu sunt nici candidate (la UE – n.r.) să deschidă al doilea front”, a mai spus Lavrov.