Serghei Mizil dezvăluie de ce îl regretă pe Nicolae Ceauşescu: „Era naţionalist. El a făcut tot litoralul. Ăştia ne-au vândut, suntem o colonie”

Fost prieten la cataramă cu Nicu Ceauşescu şi un privilegiat al regimului comunist din România, Serghei Mizil a vorbit despre lucrurile bune făcute în ţara noastră de fostul regim şi a făcut şi o paralelă cu situaţia din prezent a ţării.

19 aug. 2022, 11:54
Serghei Mizil dezvăluie de ce îl regretă pe Nicolae Ceauşescu: „Era naţionalist. El a făcut tot litoralul. Ăştia ne-au vândut, suntem o colonie”

„Toți spun că mâncau cartofi. Ăsta a fost finalul, a fost ultima perioadă, au fost și perioade bune. Aş fi ipocrit să spun că eu am dus-o rău atunci. Îl regret şi nu-l regret (n.r. pe Nicolae Ceauşescu). Din din ce punct îl regret? În primul rând că era naționalist. A făcut o țară. Tot litoralul e făcut de el. Aveam o chestie că suntem români și mândri și așa. Ăștia au distrus absolut o țară total, ne-au vândut, suntem colonie, asta e teoria mea. Suntem vânduți fără discuție, ce spun ăia de afară asta facem.

E un scandal total. Nu mai există o doctrină din punctul meu de vedere. Adică nu există ca afară domne, stânga și dreapta. La noi sunt tot felul de invenții de partiduleţe.”, a spus Serghei Mizil la Antena 3.

Serghei Mizil a fost bun prieten cu Nicu, fiul cel mic al cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu. Din gașca veselă mai făcea parte și Mădalin Voicu, dar și Jean Maurer, fiul primului ministru comunist Ion Gheorghe Maurer.

Ei au fost prietenii cei mai apropiaţi ai „Prințișorului”, care era cunoscut pentru petrecerile pe care le organiza la acea vreme.

Citeşte şi: Cum a fost convins Rareş Bogdan să aibă copiii botezaţi în religii diferite: „Am avut o înţelegere cu soţia mea. O iubesc şi acum ca în primele zile”

„Pe mine m-au criticat o singură dată în şedinţă de comitet, că a venit tata nervos acasă. Mi-au zis tendinţe de căpătuială, exploatarea omului de către om şi umilirea muncii şi mi-a fost o ruşine, de nu am putut să beau decât pe loc.

Ea (n.r. Elena Ceauşescu) mi-a spus mie la un moment dat că oameni ca mine nu au ce căuta în România. Şi eu i-am spus că merg afară oricând, că oricum merg. Avea dreptate. După ce am bătut circa de Miliţie de la Braşov şi atunci s-a enervat foarte tare. Era normal să nu îi convină.

Eram idioţi. Am mers în cofetărie şi au spus că nu au băutură. Am intrat, am dat foc la perdele, am început să sparg acolo”, a povestit Serghei Mizil pentru sursa citată.

Citeşte şi: Locul misterios din România în care nimeni nu are voie să meargă. Accesul a fost interzis încă din 1938