Locul misterios din România în care nimeni nu are voie să meargă. Accesul a fost interzis încă din 1938

Puţini români ştiu că există un loc în ţara noastră în care nimeni nu are voie să meargă. Accesul a fost interzis de Guvernul României încă din anul 1938.

19 aug. 2022, 10:59
Locul misterios din România în care nimeni nu are voie să meargă. Accesul a fost interzis încă din 1938

Locul misterios din România în care nimeni nu are voie să meargă. Este vorba despre Insula Sacalin. Aceasta se află în Marea Neagră, în dreptul braţului Sfântu Gheorghe.

Locul misterios din România în care nimeni nu are voie. De ce a fost interzis accesul

Citeşte şi Turismul în ţările din estul Europei, grav afectat de războiul din Ucraina. România este şi ea pe listă

Insula Sacalin s-a format în urmă cu 150 de ani şi este aproape cât dimensiunea Capitalei. Aceasta are 21.410 hectare. Deşi este un adevărat paradis, nimeni nu are voie să meargă acolo. Guvernul României a interzis accesul încă din anul 1938, deoarece în acest loc ar trăi mai multe specii de păsări rare, pe care trebuie să le protejăm.

Mai exact, pe insula Sacalin trăiesc cele mai mari colonii de chire de mare și pelicani creți. De asemenea, în apele din apropiere se găsesc numeroase specii de pești, printre care sturioni, dar și plante foarte rare, precum canarul bălții și varza de mare.

Deşi insula este un adevărat paradis, iar turiştii s-ar putea bucura de frumuseţea ei, autorităţile au decis că este mai importată protejarea acestor specii rare, potrivit playtech.ro.  

În România, există foarte multe alte locuri minunate ce merită văzute. Natura a creat adevărate minuni în mai multe regiuni din ţara noastră.

Citeşte şi Locul de basm din Munţii Apuseni în care s-a născut povestea Fefeleagăi. Strănepotul ei îi păstrează memoria vie prin turism