Serghei Mizil, dezvăluiri despre locul preferat al miliardarilor români: Ceauşescu a venit la Snagov când a fost Cernobîlul

Serghei Mizil, unul dintre actorii principali ai protipendada regimului comunist, a dezvăluit la România TV că Nicolaea Ceauşescu s-a retras la Snagov când a izbucnit tragedia de la Cernobîl, fiind locul cu cel mai curat aer.

RomaniaTV.net
01 mai 2018, 16:32
Serghei Mizil, dezvăluiri despre locul preferat al miliardarilor români: Ceauşescu a venit la Snagov când a fost Cernobîlul

Înainte ca litoralul românesc al Mării Negre să fie marele hit al sărbătorii de 1 mai, regele a fost Snagovul. Ani de zile de la oameni simpli, până la toată protipendada regimului comunist şi, ulterior, îmbogăţiţii post-revoluţionar şi-au luat proprietăţi, au sărbătorit la Snagov, ceea ce se întâmplă şi în zilele noastre, sigur, nu cu atâta intensitate ca pe litoral, însă, Snagovul a rămas în continuare unul dintre punctele de atracţie a sărbătorii, declarate de Guvern săptămână în ultima vreme, pentru că aşa e românul, sărbătoreşte câte o săptămână. 

„Nu ai cum să te muţi cum arată la ora asta Capitala…ce mizerie e şi poluare. Aici e aer, prieteni foarte mulţi şi îmi place mie. Mi-a plăcut întotdeauna gârla asta. Ca să stai la Snagov trebuie să ai o anumită lejeritate. Să ai un ban şi să n-ai program. Pentru că ar fi foarte simplă povestea dar dacă suntem guvernaţi, eu pot să spun, tu dacă vrei mă tai sau nu, numai de imbecili…? Tu îţi dai seama că ei au făcut autostrada asta care pleacă de la mine…Păi eu fac pe autostradă până la Centură fac 7 minute şi de la Centură până la Bucureşti fac o oră jumătate. Că nu au mai făcut un pod de 1 km jumătate. Adică trebuie să fii idiot ca să faci în atâţia ani o autostradă care se termină în câmp. Nu are logică, nu are nimic. Ar fi o mult mai mare uşurare dacă ar fi chestia asta.

Aici au fost tot timpul şi vechii, şi noii. În primul rând că aici au fost vilele RA-APPS- ului şi o mică parte au mai rămas, restul au fost mătrăşite şi toată conducerea României, şi înainte şi acum, au venit la Snagov.  Mai e o chestie pe care nu am spus-o. Când a fost Cernobîlul, singurul loc cu cea mai mică poluare a fost Snagovul. Da. Ceauşescu şi toată lumea aici au venit. Şi pe noi ne-au strâns pe toţi, copiii, şi ne-au dus la Snagov.

Şi acolo mergeau, dar era cel mai amenajat şi cum să spun..El a fost organizat cu cap. Şi acum au mai încercat puţin să-l facă, dar aveau toate astea pentru omul normal, unde erau ştrandurile, unde era Pacea, unde era..acolo au mai facut, acolo unde era al CFR-ului. Unde erau locuri amenajate cu grătare. Veneai, îţi făceai grătarul, era foarte bine organizat. Şi era multă lume pentru că în primul rând, pe vremea aialalta, uite şi acuma, de 1 mai se făcea baie. Era mult mai cald. Ştii cum se făcea…După defilare, omul venea la un mic, la un crenvurste şi la băutură.

Cred că membrii Cpex şi supleanţii, cam ăştia, primii şi dup-aia urmau ăialalţi care aveau la Pacea Trainică, la 23, la astea acolo veneau. Era regim hotelier, dar preţurile erau mici de tot. Cea mai mare casă pe care am avut-o a fost când a fost…a ocupat mai multe. Casa nu ţi-o dădea viceprim-ministru sau astea. Îţi dădea dacă erai în Comitetul politic executiv. Îţi dădea maşină, gardă, casă, sector sau ce…A fost o perioadă, dar a început să le mai taie Ceauşescu, spre final. Niciodată nu l-a scos de acolo. Şi atunci, dar atunci era o chestie mai deşteaptă, că nu aveai cum să-ţi iei tu. Acum ţi-ai pierdut funcţia, te dă jos şi te duci acasă miliardar sau milionar.

Aici eu zic că a fost deştept ăla: Era cu rotirea cadrelor mâncaţi-aş gura ta. Adică veneai, îţi dădea el, când terminai te duceai de unde ai venit, înapoi, liniştit.. Şi eu zic că asta a fost genială cu rotirea cadrelor. Uite ce se întâmplă şi acum cu Kovesi, cu ăştia care au rămas şi care nu-i schimbă nimeni. El avea o chestie clară: Nu te lăsa foarte mult timp într-o funcţie. Pentru că vezi ce se întâmplă: În clipa în care ajung, ei nu mai vor să plece. Adică s-a întâmplat la toate nivelele. Dacă te uiţi la Iliescu, la Băsescu, la absolut toţi care au venit nu au înţeles ce înseamnă democraţia. Şi asta oameni care ar trebui să înţeleagă: băi, sunt 4 ani..asta sunt. Ai văzut la americani..Se retrage frumos, vine, scrie cărţi, rămâne cu drepturile respective. Nu, ei sunt TURBAŢI să meargă în continuare, să facă orice numai ca să ajungă înapoi acolo.

Cred că aşa s-a moştenit. Vezi că toţi spuneau: Noi dacă ajungem nu o să mergem cu maşini multe, vom fi ca toţi oamenii, nu vom opri circulaţia cum făcea dictatorul. Păi mâncaţi-aş gura, am venit de două ori cu Iohannis e blocat săptămânal Sibiu asta şi toată lumea spune că merge cu 15 maşini. Nu, sunt idioţi. În fiecare intersecţie e echipaj de poliţie. Ia-ţi, bă, avion! Ia-ţi elicopter! De ce să …Cum să spun? Ei toţi spun că sunt oameni simpli, dar când ajung acolo parcă intră un drac în ei. Toţi se comportă identic dacă te uiţi la ei. Nu am văzut unul să zică, în afară de Emil Constantinescu, care a zis “Băi, m-au depăşit ăştia şi plec acasă”.