Serghei Şoigu: Capacităţile NUCLEARE ale Rusiei sunt în ALERTĂ CONSTANTĂ

Capacităţile nucleare ale Rusiei pe uscat, pe mare şi în aer sunt în stare de 'alertă constantă', a declarat joi ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu.

RomaniaTV.net
08 mai 2014, 12:11
Serghei Şoigu: Capacităţile NUCLEARE ale Rusiei sunt în ALERTĂ CONSTANTĂ

‘Cele trei componente nucleare ale noastre sunt în stare de alertă militară constantă, ne vom actualiza sistemele moderne de rachete cu capacităţi mai avansate’, a declarat Serghei Şoigu, citat de agenţiile ruse, prezentându-i situaţia preşedintelui rus Vladimir Putin.

Rusia a procedat joi la o serie de teste cu rachete balistice în cadrul unor exerciţii militare ce au fost supervizate de însuşi preşedintele rus Vladimir Putin, într-o demonstraţie de forţă ce intervine cu o zi înaintea celebrării victoriei URSS împotriva nazismului în 1945, au anunţat agenţiile ruse de presă.

‘Desfăşurăm teste în ceea ce priveşte gradul de pregătire a forţelor armate. Acestea au fost anunţate încă din noiembrie anul trecut. Exerciţiile vor implica toate ramurile forţelor armate din ţară’, a afirmat Putin, într-o declaraţie de presă.

Cu această ocazie, preşedintele rus a asistat la imitarea unui răspuns cu rachetă nucleară şi la contracararea unui atac nuclear prin intermediul sistemului de apărare antirachetă rus, indică ITAR-TASS.