Serghei Şoigu, imediat după mobilizarea decretată de Putin: „Rusia este astăzi în război cu tot Occidentul”

Rusia este în prezent în război cu întreg Occidentul, a declarat miercuri ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

21 sept. 2022, 10:19
Serghei Şoigu, imediat după mobilizarea decretată de Putin: „Rusia este astăzi în război cu tot Occidentul”

„Astăzi suntem în război nu doar cu Ucraina, ci cu întreg Occidentul. Pentru că unele dintre armele pe care le avea Ucraina s-au terminat deja, iar ţara este acum alimentată masiv cu armament din Vest”, a spus Serghei Şoigu, imediat după anunţul de mobilizare parţială făcut de Vladimir Putin.

Referitor la acest aspect anunţat de liderul de la Kremlin, ministrul Apărării de la Moscova a ţinut să specifice că „studenții și recruții nu sunt supuși mobilizării parțiale”. În acelaşi timp, el a enumerat categoriile de cetăţeni care vor fi chemaţi sub arme, fiind vorba de rușii care au deja experiență de luptă şi, în plus, în această categorie sunt incluse persoane cu specialităţi militare utile armatei. În total, potrivit lui Şoigu, vor fi chemați sub arme aproximativ 300.000 de rezerviști.

Citeşte şi Vladimir Putin a anunţat mobilizarea parţială în toată Rusia. Anunţul preşedintelui îndreaptă omenirea spre un mare război

Mobilizarea parțială nu îi va afecta pe cei care în prezent sunt în serviciul militar obligatoriu.

Totodată, în timpul discursului său, Şoigu a declarat că armata rusă a pierdut 5.937 de militari în timpul operațiunii speciale din Ucraina. „Recunosc că nu am mai vorbit de mult despre asta: despre pierderile noastre. Pierderile noastre în cadrul operațiunii speciale s-au ridicat la 5.937 de oameni”, a spus Şoigu, subliniind că armata rusă își îndeplinește cu curaj datoria în timpul operațiunii speciale. Cât despre răniți, aproape 90% dintre ei s-au întors deja la serviciu, a adăugat el, citat de meduza.

Totodată, șeful Ministerului Apărării al Rusiei susține că Ucraina și-a pierdut deja jumătate din armată în timpul războiului: 61.207 morți, 49.368 răniți.