Vladimir Putin a anunţat mobilizarea parţială în toată Rusia. Anunţul preşedintelui îndreaptă omenirea spre un mare război

Vladimir Putin s-a adresat miercuri dimineaţă poporului rus, pentru prima oară după ordonarea invaziei în Ucraina, pe 24 februarie. În timpul discursul său, liderul de la Kremlin a decretat mobilizarea parţială, în toată Federaţia Rusă.

21 sept. 2022, 09:11
Vladimir Putin a anunţat mobilizarea parţială în toată Rusia. Anunţul preşedintelui îndreaptă omenirea spre un mare război

Discursul lui Vladimir Putin a fost difuzat cu o întârziere de 13 ore, amânarea fiind motivată de faptul ca inclusiv ţările din orientul Îndepărtat să îl poată urmări pe preşedintele rus.

În acest discurs, Putin a anunțat o mobilizare parțială în Rusia. Liderul de la Kremlin a precizat că vor fi chemați la mobilizare angajați ai organelor de drept, precum și rezervişti. Vladimir Putin a subliniat că activitățile de mobilizare vor începe astăzi, 21 septembrie. „Decretul de mobilizare parțială a fost semnat. Ministerul Apărării a fost inițiatorul”, a transmis el. „Activitățile de mobilizare vor începe pe 21 septembrie. Le dau instrucțiuni șefilor de regiuni să ofere toată asistența necesară în activitatea comisariatelor militare”, a mai spus Putin.

După mobilizarea parțială, principalele obiective ale operațiunii speciale, potrivit lui Putin, rămân neschimbate – acestea sunt, în primul rând, eliberarea Republicilor Populare Donețk și Lugansk.

Citeşte şi Blocuri bombardate de ruşi, la Harkov. Mai multe persoane sunt blocate sub dărâmături FOTO

Anterior, Duma de Stat a aprobat modificări la Codul Penal al Federației Ruse, în care a inclus conceptele de „mobilizare” și „timp de război”. Acum, pentru refuzul de a participa la ostilități, pedepsele vor fi cu închisoarea de doi până la trei ani (partea 2.1 a articolului 332 din Codul penal).

Principalele lucru din discursul lui Vladimir Putin:

  • Mobilizarea parțială în Rusia începe miercuri.
  • Doar acei cetăţeni care fac parte dintre rezervişti sunt supuşi apelului militar şi mai ales cei care au fost implicaţi în rândurile forţelor armate, au anumite specialităţi militare şi experienţă relevantă.
  • Cei chemați la serviciul militar trebuie să urmeze o pregătire militară suplimentară înainte de a fi trimiși în luptă.
  • Rusia a fost abordată să ofere sprijin pentru referendumuri. Putin a subliniat că Rusia face totul pentru a asigura desfășurarea în siguranță a referendumurilor.
  • Regimul represiunilor din întreaga Ucraine a devenit din ce în ce mai dur. „Politici de intimidare, terorism, crime, crime, crime, forme barbare din ce în ce mai teribile”.
  • Scopul Occidentului este de a ne slăbi, dezbina și distruge țara. Ei spun deschis că în 1991 au reușit să dezbine URSS, iar acum a sosit momentul ca Federația Rusă însăși să se despartă în multe țări.
  • Poporul ucrainean a fost transformat în carne de tun.
  • Republica Populară Lugansk (LPR) este aproape complet eliberată de sub neonazişti. Luptele în Republica Populară Donețk (DPR) continuă. Aici regimul de la Kiev menține o linie profundă de fortificații.
  • Guvernul și Ministerul Apărării au primit deja în întregime instrucțiuni să stabilească cât mai curând statutul voluntarilor și luptătorilor din LPR și DPR. Ar trebui să fie același cu cel al armatei obișnuite, inclusiv asistență medicală şi garanții sociale.

Citeşte şi Regiunile Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie au anunţat brusc referendumuri, la sfârşitul săptămânii. Unirea acestora cu Rusia este iminentă