Sergiu Sechelariu candidează pe listele PMP la Senat. Motivul pentru care a părăsit PSD-ul

Omul de afaceri Sergiu Sechelariu, fratele lui Dumitru Sechelariu, care a fost primar al Bacăului între anii 1996-2004 (decedat în 2013), revine în politică, de data aceasta din partea PMP, anunţă urbanbacau.ro. Sergiu Sechelariu va candida pe locul 1 pe listele de la Senat.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 05:52

Sergiu Sechelariu a candidat ca independent la alegerile locale din 27 septembrie pentru mandatul de primar al Bacăului. La locale, a ocupat locul al doilea, cu 4.000 de voturi mai puține față de reprezentantul USR-PLUS, Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, spune sursa citată.

Pe listele de la Camera Deputaţilor, Sergiu Sechelariu va face tandem cu președintele PMP Bacău, Ion Melinte. Melinte este de părere că alianţa cu Sechelariu va una de succes la Bacău, pentru că aceasta ar avea sprijinul comunității oamenilor de afaceri, scrie g4media.ro.

Citeste si Nicuşor Dan, anunţ surprinzător: „Preluarea mandatului întârzie”. Ce s-a întâmplat la Primăria Capitalei

Întrebat în conferința de presă care este relația sa cu PSD-ul, Sechelariu a explicat cât de indispensabil a fost el pentru Guvernul Năstase.

Eu am fost ales senator în 2000 datorită ideilor avute: ANL-urile a fost ideea mea; sălile de sport, creditul ipotecar, ideile mele… Au venit Năstase, Hrebenciuc și mi-au spus: „La ideile pe care le aveți, haideți Secretar de stat (…) Și la ora asta știu exact ce se întâmplă cu țara și ce ar trebui sa facem (…) În 2004 am fost lucrat de PSD pentru că n-am vrut să semnez un anumit contract, n-are rost să intrăm acum în amănunte. Au zis că am făcut… nu îmi vine termenul în minte….au zis că am deturnat fonduri. N-am deturnat niciun fond, am făcut autostradă cu 2,1 mil de euro… Cât am fost acolo n-am permis niciodata să se comită ilegalități. Am mai făcut mici mașinațiuni acolo, că n-ai cum… (…) A trebuit să-mi dau demisia de la Minister. În 2005 am fost exlcus din PSD pentru ca nu m-am regăsit acolo…„, a povestit Sechelariu în conferința de presă.