Sergiu, „tăticul călăreţ” din Iaşi, şi-a vândut casa cumpărată din donaţii şi s-a mutat înapoi în baracă. În faţa porţii e parcat un bolid de lux

Sergiu, tânărul din Iaşi care a mers la maternitate călare în starea de urgenţă, şi-a vândut casa cumpărată din donaţii şi s-a mutat împreună cu familia sa înapoi în baraca pe care o aveau. Acum, în faţa porţii este parcat un bolid de lux.

09 apr. 2021, 18:41
Sergiu, „tăticul călăreţ” din Iaşi, şi-a vândut casa cumpărată din donaţii şi s-a mutat înapoi în baracă. În faţa porţii e parcat un bolid de lux

Sergiu Ciobotariu, tăticul călăreț de la Iași, a vândut casa pe care a cumpărat-o cu ajutorul donaţiilor făcute de oamenii impresionaţi de povestea sa şi s-a mutat înapoi în baraca pe care o avea.

Sergiu şi-a vândut casa cumpărată din donaţii

Vecinii bărbatului care a impresionat o ţară întreagă cu povestea sa spun că acesta s-a mutat şi că ar fi vândut casa unor interlopi. Mai mult, vecinii spun că înainte să se mute, „tăticul călăreţ” dădea mereu petreceri şi avea tot timpul curtea plină de oameni.

„A fost vândută casa, nu mai stă Sergiu aici. Am înțeles că ar fi vorba despre niște interlopi care s-au mutat aici. Nu știm prea multe, pentru că evităm să interacționăm cu ei. Înainte să plece de aici, Sergiu dădea petreceri, era plină curtea… În fine, nici nu vreau să-mi aduc aminte”, a spus unul dintre vecini, potrivit bzi.ro. 

După ce şi-ar fi vândut casa spaţioasă şi complet mobilată şi utilată cu ajutorul generozităţii oamenilor,  bărbatul ar fi fost văzut în zona Cicoarei, acolo unde a locuit inițial. Printre cei care l-au ajutat s-a aflat şi celebrul Cătălin Moroşanu. Acum, în faţa porţii este parcat un BMW X6.

Sergiu a devenit cunoscut după ce a fost surpins în timp ce mergea, călare pe cal, prin centrul orașului, la maternitatea unde soția sa născuse. Imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare la acea vreme. Tânărul spunea că a vrut să își vadă fiul și a încercat să ia un un mijloc de transport în comun până la spital, însă nu a fost lăsat. Acesta a avut nevoie să apeleze la cal pentru a ajunge să își vadă fiul nou născut. El spune că voia să îi ducă mâncare și pamperși soției sale.

„Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă și m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliție. I-a fost milă de mine și m-au lăsat să plec. Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliția Locală. Au râs de mine, m-au luat la mișto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj, au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am o urgență și nu am avut altă variantă”, spunea bărbatul la acea vreme.

Tânărul lucra cu ziua ca să facă rost de bani pentru a-și crește cei trei copiii. A început și construcția unei case, pentru a oferi o viață mai bună familiei sale. „Am fost plecat la muncă… În fiecare zi plec la muncă cu calul… Fac cam 30 de lei pe zi, nu mai mult. Când am aflat că a născut, am mers să-i duc de mâncare”, a spus tânărul.

Bărbatul a recurs la agest gest extrem din cauza restricţiilor impuse în perioada stării de urgenţă. Avea la el declarația pe proprie răspundere, purta mască, dar tot a fost sancționat, cu un avertisment, pentru că nu avea voie călare în mijlocul orașului.

Tânărul care s-a dus călare la maternitate în starea de urgenţă, prins la volan fără permis

„Polițiștii ieșeni au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Vecinii tânărului spuneau la vremea respectivă că Sergiu și-a luat mașină.

„Am auzit în sat că l-a prins poliția la volan. Avea la un moment dat un Golf în curte, iar mai apoi am văzut un Range Rover. Nu mai este chiar același Sergiu”, spunea atunci un vecin de-al tânărului.

Citeşte şi Călăreţ căutat de poliţişti, după ce a fost surprins gonind pe cal pe un drum european. Imagini virale