Serialul Breaking Bad, copiat în realitate de mai mulți profesori, reținuți pentru trafic de droguri

Mai multe persoane din judeţul Buzău, printre care s-ar număra şi două cadre didactice, sunt cercetate după ce ar fi achiziţionat, folosindu-se de o aplicaţie online criptată, canabis şi alte droguri de mare risc pe care le-ar fi plătit cu criptomonedă, iar locul de ridicare a mărfii era ulterior comunicat de vânzător prin intermediul coordonatelor GPS.

26 sept. 2023, 13:02
Serialul Breaking Bad, copiat în realitate de mai mulți profesori, reținuți pentru trafic de droguri

Poliţiştii Serviciului pentru Combaterea Criminalităţii Organizate (SCCO), alături de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) efectuează mai multe percheziţii în Buzău şi în alte trei judeţe pentru destructurarea unui grup organizat specializat în trafic de droguri.

„La data de 26 septembrie a.c., poliţişti SCCO Buzău, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, efectuează 26 de percheziţii domiciliare, în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila şi Teleorman, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie. Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulţi bănuiţi, din judeţul Buzău, ar fi achiziţionat, de la persoane din judeţele Vrancea, Brăila şi Teleorman, diferite cantităţi de droguri de risc (canabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) şi substanţe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA şi 5F-ADB), în vederea comercializării, către consumatori din municipiul Buzău. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că drogurile ar fi fost comandate prin intermediul unor aplicaţii online criptate, iar plata s-ar fi realizat prin transferuri în echivalentul unei criptomonede”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău.

După ce ar fi achiziţionat drogurile, cumpărătorii ar fi primit o fotografie şi coordonatele locului din care urmau să le ridice.

„Distribuţia şi vânzarea ulterioară a drogurilor ar fi avut loc fără ca persoanele să se întâlnească, cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie şi coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacţiei. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău vor fi conduse 25 de persoane, în vederea audierii”, a mai informat IPJ Buzău.

Citește și: Presupusa amantă a baronului Dumitru Buzatu a leşinat din nou VIDEO

Potrivit surselor apropiate anchetei menţionate, două dintre persoanele bănuite de autorităţi că ar fi desfăşurat operaţiuni cu substanţe interzise, ba chiar ar fi fost coordonatorii rețelei, ar fi cadre didactice.

Bărbatul are 34 de ani, este din municipiul Buzău și este profesor de economie, comerț, calitatea produselor și serviciilor la două licee – unul din municipiul Buzău și unul din Pătârlagele. Femeia are 38 de ani și e psihopedagog la Liceul pentru Deficienți de Auz din municipiul Buzău.

Nu există date că traficul s-ar fi desfășurat în mediul profesional – cu elevi sau colegi profesori.

La sediul D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Buzău vor fi conduse 25 de persoane, în vederea audierii.

Într-un caz separat, un profesor de engleză a fost dus marţi la audieri de procurorii DIICOT Bacău, suspectat trafic de droguri de risc.

Bărbatul are circa 30 ani şi predă la mai multe şcoli din judeţ. Procurorii DIICOT Bacău efectuează, marţi, trei percheziţii domiciliare în acest dosar penal.

„Din cercetările efectuate, a rezultat că de la începutul anului 2023, un făptuitor a cultivat plante de canabis într-o seră, amplasată într-o localitate din zona rurală a judeţului, în scopul comercializării drogului de risc către consumatori de pe raza judeţului Bacău, pentru suma de 70 lei pentru un gram”, se arată într-un comunicat al DIICOT Bacău.

Citește și: Zeci de fete din Spania, dezbrăcate virtual cu inteligența artificială. Scandal monstru privind reglementarea AI