Serie de cutremure după eclipsa de lună. Oamenii au ieşit panicaţi pe străzi, seismele au fost de mică adâncime

Publicat: Sâmbătă, 28 Iulie 2018 10:18 // Actualizat: Duminică, 29 Iulie 2018 15:19 // Sursa: romaniatv.net

Mai multe cutremure s-au înregistrat în California după eclipsa de lună de ineri noapte.

Trei cutremure succesie au lovit SUA, anunţă USGS. Seismele, cu magnitudine între 4 şi 5 grade, s-au simţit deoarece s-au produs la suprafaţă, la adâncimi în jur de 10 kilometri.

California ar putea fi următoarea zonă afectată de un cutremur uriaș, susțin experții care analizează activitatea seismică deosebită din Cercul de Foc al Pacificului din ultima perioadă. Temerile sunt provocate în special de faptul că în ultimele zile au avut loc o serie de cutremure mari în această zonă.

Aproximativ 90% din cutremurele lumii au loc în această bandă, care începe din Chile, urcă pe coasta continentelor americane, Mexic, California, trece apoi prin Alaska spre Asia și apoi coboară prin Japonia, Indonezia și ajunge în Noua Zeelandă ocolind Australia.

Potrivit doctorului Christopher Pluhar, profesor de Geologie de la Fresno State, plăcile din această regiune seismică sunt în mișcare constantă, la o rată de 1-10 centimetri pe an.

Astfel de cutremure se produc tot timpul, dar pentru că nu produc daune nu le observăm, a explicat Pluhar. 'Ar trebui să ne așteptăm tot timpul la cutremure'.

Pluhar spune că există o șansă de aproximativ 60 de procente, ca în California să se producă un cutremur puternic în următorii 30 de ani, cel mai probabil în East Bay.

Un raport al Studiului Geologic din S.U.A. avertizează că riscul ca un 'super-cutremur' să lovească în California crește dramatic de la o zi la alta. Cercetătorii au analizat cele mai recente date geologice, le-au analizat cu ajutorul noilor metode de studiu și au stabilit că probabilitatea ca în California să se înregistreze un cutremur cu magnitudinea de 8 sau mai mare în următorii 30 de ani a crescut de la aproximativ 4,7% la aproximativ 7%.

„Suntem norocoși că activitatea seismică din California a fost relativ scăzută în ultimul secol. Dar știm că forțele tectonice continuă să lucreze făcând inevitabilă producerea unui cutremur de mare amploare”, a declarat Tom Jordan, director al Centrului de Cutremur din California de Sud si co-autor al studiului.

3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cutremur cutremur california cutremur România USGS
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 iul 22:02
Răspunde | Votează email 0 email
Unul
Bolunzilor in California nu a fost eclipsa
28 iul 14:59
Răspunde | Votează email 0 email
Argil Ion
Poza nu are nici o legatura nesimtitilor
28 iul 13:33
Răspunde | Votează email -1 email
ilie de la scularie
Chiar v-ati prostit !? Eclipsa de luna provoaca cutremure!?
1
EUR
4.7383
RON
16 Feb
noapte -3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H