Şerif american: Obama şi-a falsificat actul de naştere. Am probe.

Şeriful din Arizona Joe Arpaio, deja faimos pentru că a susţinut controversata lege a imigrării din acest stat, a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a redeschis celebrul caz al locului unde s-a născut preşedintele Barak Obama.

RomaniaTV.net
02 mart. 2012, 09:57

Potrivit legii, preşedinţii trebuie să fie născuţi pe teritoriul Statelor Unite. În legătură cu locul de naştere al lui Barak Obama au existat numeroase controverse şi speculaţii, întreţinute şi de inexistenţa unui act oficial. Mulţi susţineau varianta conform căreia preşedintele s-ar fi născut în Kenya, ţara de baştină a tatălui său. Până la urmă, oarecum în extremis, Obama a dat publicităţii un act care atestă faptul că e născut în Hawaii.

Arpaio spune că a anchetat acest act vreme de şase luni alături de o echipă a sa şi are certitudinea că ne aflăm în faţa unui fals. Mike Zullo, unul din membrii acestei echipe afirmă că a fost identificat cel puţin un martor şi că există şi alte probe care demonstrează că certificatul de naştere „a fost creat informatic”.

„Domnule preşedinte, veniţi cu mai multe informaţii despre locul unde v-aţi născut şi noi o să ne cerem scuze”, a afirmat Arpaio. Şeriful se află el însuşi în plină campanie electorală dură şi multe voci susţin că tot ce doreşte să obţină e mai multă atenţie din parte electoratului ca să fie reales.