Serviciile de spionaj britanice recrutează, în premieră, imigranţi

Serviciul britanic de informaţii externe MI6 va permite, în premieră, recrutarea unor angajaţi descendenţi ai imigranţilor şi va lansa, tot în premieră, un clip promoţional la televiziune.

24 mai 2018, 17:52
Serviciile de spionaj britanice recrutează, în premieră, imigranţi

Directorul serviciului, Alex Younger, a anunţat că renunţă la regula conform căreia noii recruţi trebuie să provină din părinţi născuţi amândoi în Marea Britanie şi că de acum înainte li se va cere doar să fie născuţi în Regatul Unit.

În efortul de a creşte „diversitatea” personalului, MI6 vrea de asemenea să încurajeze angajarea de femei cu copii, persoane de culoare şi provenite din rândul minorităţilor etnice.

„Vreau să profit de această ocazie pentru a risipi miturile care-i fac adesea pe potenţialii candidaţi să se autoexcludă”, a declarat presei Alex Younger. „Mesajul meu este simplu: nu există un ofiţer MI6 ‘standard’, dacă ai ce trebuie, depune-ţi candidatura”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Românii au devenit a doua cea mai mare comunitate non-britanică din Regatul Unit. I-am depăşit pe indieni şi pe irlandezi

MI6 – pentru care lucrează, în faimoasa serie de ficţiune, şi celebrul agent 007 – urma de altfel să lanseze joi seara prima sa reclamă televizată din cei 109 ani de istorie a agenţiei.

În clip, o mamă cu un copil mic se uită la un rechin într-un acvariu. „Suntem ofiţeri de spionaj, dar nu facem ce crezi tu că facem. Contează nu să poţi rămâne calm în bazinul cu rechini, ci să poţi găsi indiciile ascunse”, spune o voce, pentru a conchide: MI6 – în secret, suntem ca tine”.