Serviciile secrete britanice VÂNEAZĂ PEDOFILI pe Internet

O nouă unitate a agenţiei britanice de monitorizare a comunicaţiilor (GCHQ), asociată agenţiei de luptă împotriva criminalităţii (NCA), se va specializa în lupta împotriva pedofiliei pe internet, a anunţat joi premierul britanic David Cameron, citat de France Presse, potrivit Agerpres.

11 dec. 2014, 19:14
Serviciile secrete britanice VÂNEAZĂ PEDOFILI pe Internet

Obiectivul acestei noi unităţi va fi depistarea pedofililor care folosesc ‘colţuri obscure’ ale internetului pentru a comunica şi împărtăşi conţinut cu caracter pornografic, a precizat Cameron într-un discurs susţinut cu ocazia unei conferinţe consacrată luptei împotriva pedofiliei.

GCHQ depune deja de circa un deceniu eforturi pentru a-i prinde pe pedofili, dar rolul său va fi considerabil consolidat odată cu crearea acestei unităţi speciale. Ea va participa totodată la testarea unor noi metode dezvoltate de companii care operează pe internet pentru a bloca acest tip de conţinut.

Citeşte şi Propunerea legislativă privind CASTRAREA CHIMICĂ a PEDOFILILOR, dezbătută la Senat

Subliniind că au fost realizate progrese, cu ajutorul unor companii care activează în acest domeniu, în vederea blocării diseminării de imagini abuzive, Cameron a explicat că aşa-numitul ‘dark net’ (internet întunecat, n.r.), unde pedofilii şi perverşii fac schimb de imagini, neutilizând porţiunile normale de internet pe care le folosim cu toţii, reprezintă etapa următoare a problemei’.

Printre altele, şeful guvernului britanic a anunţat o modificare a legii pentru a crea un nou delict, acela legat de încurajarea copiilor de a se dezbrăca în faţa ecranelor lor sau de a trimite fotografii cu ei înşişi. ‘Dacă îi cereţi unui copil să se dezbrace şi să vă trimită o fotografie, sunteţi la fel de vinovat ca şi când aţi face acest lucru în persoană. Drept urmare schimbăm legea’, a subliniat el.