Sesiunea de finanțare nerambursabilă 2023. Se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Vești bune legate de sesiunea de finanțare nerambursabilă 2023. Perioada de depunere pentru proiectele cu o perioadă de derulare de minimum 10 luni se prelungește până în data de 22 martie 2023.

15 mart. 2023, 19:17
Sesiunea de finanțare nerambursabilă 2023. Se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Sesiunea de finanțare nerambursabilă 2023. În contextul interesului crescut, manifestat de mediul asociativ românesc din afara granițelor țării pentru accesarea fondurilor DRP din cadrul Sesiunii de finanțare nerambursabilă 2023, proiectele cu o perioadă de derulare de cel puțin zece luni se depun până în data de 22 martie 2023.

Sesiunea de finanțare nerambursabilă 2023. Pentru celelalte proiecte, cererile de finanţare se depun până pe 28 aprilie 2023.

Cererile de finanțare trebuie trimise în format pdf, la adresa de e-mail [email protected] Este necesar ca fiecare anexă să fie atașată ca un singur document PDF, denumit ca atare. (de exemplu, Statut.pdf). Nu sunt acceptate alte formate (JPEG, PNG etc.).

După transmiterea pe e-mail a documentelor menționate, solicitantului i se transmite numărul de înregistrare al cererii. Ulterior, responsabilul de proiect solicită, prin e-mail, documente suplimentare sau clarificări, în funcție de specificul proiectului la care solicitantul are obligația de a răspunde în cel mult 3 zile lucrătoare.

Cererile de finanțare se vor evalua periodic, iar rezultatele evaluării vor fi publicate pe site-ul DRP.

Pentru a facilita procesul de constituire a dosarului, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pune la dispoziția celor interesați Ghidul de finanțare nerambursabilă 2023.

Ghidul-de-finantare-nerambursabila-2023-4

„Mi-am propus ca Departamentul pentru Românii de Pretutindeni să se implice mai puternic în protejarea și consolidarea identității comunităților românești din afara granițelor. Avem un buget de patru ori mai mare și astăzi lansăm sesiunea de proiecte cu finanțare nerambursabilă. Trebuie și este normal să sprijinim cât mai mult românii de pretutindeni, întrucât cifrele oficiale și neoficiale ne arată fără niciun dubiu că mai avem o Românie în afara granițelor noastre. În toată perioada mandatului meu, îmi doresc să am un dialog sincer, asumat, constructiv cu asociațiile și românii de pretutindeni. Împreună, prin consultări succesive, am construit noul ghid de finanțare. Îi invit pe toți să-l acceseze pentru proiecte care să fie derulate în interesul și pentru întărirea identității românești”, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu.