Sesizarea lui Iohannis cu privire la deschiderea unei noi vămi cu Ungaria va fi discutată de CCR în septembrie

Publicat: Luni, 22 Iunie 2020 09:58 // Actualizat: Luni, 22 Iunie 2020 09:58 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat pe 19 iunie Curtea Constituţională cu privire la Legea pentru deschiderea de către Guvernul României a tratativelor diplomatice pentru încheierea unui acord cu Republica Ungaria privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei Beba Veche (România) – Kubekhaza (Ungaria). Şeful statului apreciază că actul normativ contravine dispoziţiilor constituţionale referitoare la respectarea principiului separaţiei puterilor în stat.

Sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la deschiderea tratativelor diplomatice pentru acordul în vederea deschiderii punctului internaţional de trecere a frontierei Beba Veche (România) – Kubekhaza (Ungaria), care a provocat schimburi dure de replici între autorităţile de la Bucureşti şi Budapesta va fi discutată de CCR în 15 septembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat, vineri, Curtea Constituţională cu privire la Legea pentru deschiderea de către Guvernul României a tratativelor diplomatice pentru încheierea unui acord cu Republica Ungaria privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei Beba Veche (România) – Kubekhaza (Ungaria). Şeful statului apreciază că actul normativ contravine dispoziţiilor constituţionale referitoare la respectarea principiului separaţiei puterilor în stat. Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, afirmă, într-o postare pe Facebook, că preşedintele României, Klaus Iohannis, "este un politician extremist antimaghiar", acuzându-l că "implică în mod constant Ungaria şi guvernul maghiar în campania electorală din România". În replică, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că "respinge ca inacceptabil şi lipsit de respect limbajul demnitarului ungar cu privire la şeful statului român".

Citeşte şi: Klaus Iohannis a sesizat CCR pe o lege despre deschiderea unui nou punct de frontieră între România şi Ungaria. Ce motive invocă

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
beba veche Iohannis punct de frontieră Ungaria
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 5 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H