Şevcenko l-a învins pe Ibrahimovici. Ucraina – Suedia 2-1

Naţionala Ucrainei s-a instalat pe primul loc al grupei D, după ce a întors rezultatul în meciul cu Suedia. Într-un alt meci, Anglia şi Franţa au încheiat la egalitate, 1-1.

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 20:54
Şevcenko l-a învins pe Ibrahimovici. Ucraina – Suedia 2-1

Co-organizatoarea Euro 2012, Ucraina, a obţinut o victorie neaşteptată în faţa Suediei, în primul său meci jucat la Euro 2012. Succesul gazdelor, cu scorul de 2-1, este cu atât mai preţios cu cât nordicii au fost cei care au deschis scorul, prin Zlatan Ibrahimovici, în minutul 52.

Până în acel moment, ucrainenii fuseseră cei care şi-au creat mai multe ocazii, astfel că reuşita Suediei a venit împotriva cursului jocului. Lucru dovedit dealtfel ulterior, de evoluţia scorului. La trei minute după ce s-a schimbat tabela, Şevcenko i-a dat răspunsul lui Ibrahimovici, învingându-l pe portarul Isaksson, cu o lovitură de cap bine plasată. După alte 7 minute, Şevcenko a mai înscris o dată, tot cu capul, aducând Ucraina în avantaj.

Ultima jumătate de oră le-a aparţinut nordicilor, însă Elmander şi Ibrahimovici n-au reuşit să-l mai învingă pe Piatov, iar scorul a rămas 2-1 pentru Ucraina.

Pentru suedezi urmează meciul cu Anglia, vineri, în timp ce ucrainenii vor juca împotriva Franţei.