Sever Voinescu: PDL pare că nu mai e în stare să atragă nimic

Sever Voinescu reia critica la adresa PDL, afirmând că partidul din care face parte "nu mai e în stare să atragă nimic" din electoratul "dreptei". Fostul vicepreşedinte democrat-liberal consideră că "într-un an de aici înainte, spectrul dreptei va arăta cu totul altfel" şi îşi exprimă speranţa că PDL va înţelege "fenomenul".

31 ian. 2013, 08:13
Sever Voinescu: PDL pare că nu mai e în stare să atragă nimic

„Ieri, Noua Republică a devenit partid cu acte în regulă. Aud că Forța Civică crește numeric și se dezvoltă instituțional în ritmul planificat de șefii ei. Văd pe Facebook că Forța Nouă (F9) iese din ce în ce mai mult în public, semn că clarificările din interiorul grupului se apropie de sfîrșit. Adevărul este că, de la 9 decembrie încoace, Bucureștiul fierbe politic. Eu știu patru grupuri de oameni din politică, din business sau și din politică și din business care se reunesc și discută aprins între ei viitorul dreptei. Fac planuri, vor să se angajeze. Sînt oameni care nu mai cred nici în acest PDL, nici în acest PNL, dar care nu vor să se demobilizeze, să plece acasă triști. Ăsta e semn bun: ceva se va întîmpla în viitor pe partea dreaptă, acolo unde PDL pare că nu mai e în stare să atragă nimic, din păcate”, scrie Sever Voinescu, pe pagina sa de Facebook.

CITEŞTE ŞI: SEVER VOINESCU: MAI SUNT MEMBRU PDL?

Fostul vicepreşedinte democrat-liberal, afirmă că în acest moment nu există un partid de dreapta puternic.

„Locul de formațiune principală de centru-dreapta este gol pentru cei mai mulți electori de genul acesta, chiar dacă PDL și-l revendică formal. Dar, știe oricine, nici un loc nu rămîne gol – totul se ocupă. Într-un an de aici înainte, sînt sigur, spectrul dreptei va arăta cu totul altfel. Sper ca PDL să înțeleagă acest fenomen și să știe să-i răspundă inteligent și eficient. Sper…”, conchide Voinescu.

Aflat la un pas de excludere din rândurile democrat-liberalilor, Sever Voinescu a stârnit luna aceasta critica nucleului dur al PDL. Acuzat că a susţinut-o în campania electorală pe Maria Stavrositu, care a candidat din partea PPDD pentru un loc de deputat în Constanţa, Voinescu a fost catalogat de către prim-vicepreşedintele Cezar Preda drept „trădător”.

Cazul fostului vicepreşedinte a fost amânat, însă, de conducerea partidului. Potrivit surselor democrat-liberale, Voinescu a fost iertat, deocamdată, în contextul în care pedeliştii nu-şi permit fărâmiţarea formaţiunii în contextul rezultatului catastrofal înregistrat la alegerile din decembrie.