Sevil Shhaideh: Codul administrativ va fi adoptat de Guvern în cel mult două săptămâni

Codul administrativ, aflat în dezbatere publică de mai bine de un an, va fi adoptat de Guvern în cel mult două săptămâni, urmând să fie trimis Parlamentului până la sfârșitul acestei luni, a declarat marți vicepremierul Sevil Shhaideh.

02 mai 2017, 13:59
Sevil Shhaideh: Codul administrativ va fi adoptat de Guvern în cel mult două săptămâni

„Codul administrativ este un pachet de 20 de legi, în special se referă la statutul funcției publice — Legea 215 a administrației publice locale, Legea 213 privind domeniul public și privat al statului și al unităților administrativ teritoriale. Pachetul acesta e în dezbatere de mai mult de un an de zile. Noi sperăm ca în cel mult două săptămâni el să fie adoptat în ședință de Guvern ca proiect de lege și apoi, până la sfârșitul lunii mai, să fie depus în Parlament în vederea dezbaterilor și adoptării”, a afirmat Shhaideh, la finalul ședinței grupului PSD din Senat, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, funcțiile de prefect și subprefect vor fi considerate funcții de demnitate publică, asimilate celor de secretar de stat și subsecretar de stat.

„În conformitate și cu strategia adoptată de guvernul anterior în 2016 și agreată cu Comisia Europeană, prefectul și subprefectul vor fi funcții de demnitate publică. În acest sens este modificată și Legea 340 a prefectului și Legea 188 — Statutul funcționarului public, în sensul că prefectul și subprefectul sunt funcții de demnitate publică. Dânșii vor fi asimilați funcțiilor de secretar de stat și subsecretar de stat, vor fi numiți exact ca în orice funcție de demnitate publică”, a adăugat Sevil Shhaideh.