Sevil Shhaideh, dată afară de la Petrom

Publicat: Vineri, 10 Ianuarie 2020 14:31 // Actualizat: Vineri, 10 Ianuarie 2020 15:32 // Sursa: romaniatv.net

Sevil Shhaideh, fost vicepremier și ministru al Dezvoltării, a fost dată afară din Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, potrivit Economica.net.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a cerut revocarea lui Sevil Shaiddeh din funcția de membru al Consiliului de Supraveghere a OMV Petrom, scrie Economica.net

"Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în numele statului român, în calitate de acţionar care deţine un număr de 11.690.694.418 acţiuni, reprezentând 20,6389% din capitalul social al OMV Petrom (...) solicită Directoratului convocarea adunării generale ordinare a acţionarilor, pentru dezbaterea şi aprobarea următoarelor subiecte: 1. Revocarea doamnei Sevil Shhaideh din calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom", se arată în convocator al Adunării Generale a Acţionarilor, transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

Pe punctul doi al ordinii de zi se află alegerea unui nou membru în Consiliul de Supraveghere al companiei, fără însă a fi precizat vreun nume.

Totodată, acţionarii vor stabili şi durata mandatului noului membru. Ministerul propune ca aceasta să fie durata rămasă neexecutată din mandatul predecesorului, respectiv 28 aprilie 2021.

Sevil Shhaideh a devenit membru al board-ului OMV Petrom la finalul lunii octombrie 2017, când l-a înlocuit în funcție pe un alt fost membru al Guvernului, șeful SGG Mihai Busuioc, care demisionase din Consiliul de Supraveghere după ce fusese numit președinte al Curții de Conturi. Numirea era provizorie. Ulterior, în aprilie 2018 Sevil Shhaideh a fost confirmată de Adunarea Generală a Acționarilor OMV Petrom pe poziția de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, pentru 3 ani.

Numele lui Sevil Shhaide este legat şi de dosarul Belina. Fostul vicepremier, o apropiată a lui Lidiu Dragnea, este urmărită penal pentru abuz în serviciu în dosarul "Belina".

Statul român deține, prin Ministerul Energiei, 20,6% din acțiunile OMV Petrom. Shhaideh, ca și ceilalți membri ai Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, are o remunerație netă de 20.000 euro pe an, la care se adaugă o indemnizație de 2.000 sau 4.000 euro pe ședință, în funcție de comitetul din care face parte fiecare membru al board-ului, respectiv de nominalizare sau de audit. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Liviu Dragnea Petrom Sevil Shhaideh
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H