Sevil Shhaideh: Statutul funcţiei publice, scos din Codul Administrativ, va figura în pachetul legii salarizării unitare

Ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, a declarat miercuri seara, că statutul funcției publice a fost scos din Codul Administrativ, urmând să intre în pachet cu Legea salarizării unitare, la solicitarea Comisiei Europene.

01 mart. 2017, 18:39
Sevil Shhaideh: Statutul funcţiei publice, scos din Codul Administrativ, va figura în pachetul legii salarizării unitare

„Nu sunt modificări (la proiectul Codului Administrativ, n.r.). Varianta pe care dumneavoastră o cunoașteți au fost doar tezele prealabile. Au fost adoptate tezele. Astăzi vorbim de tot pachetul Codului Administrativ. Singura diferență, să spunem, sau modificare pe care cred că o vom aduce, vom încerca să intrăm în regim de urgență cu statutul funcției publice și aceasta a fost solicitarea reprezentanților Comisiei Europene, să scoatem statutul funcției publice din Codul administrativ, să intre în pachet și cu Legea salarizării unitare, pentru a avea două acte normative în adoptare către Parlament în luna aprilie. Asta a fost și cred că o să fie modificarea majoră față de varianta pe care tot se discută astăzi, se dezbate pe zona Codului Administrativ”, a declarat Sevil Shhaideh, potrivit Agerpres.

Ministrul Dezvoltării a precizat că aceasta este singura modificare, în sensul de a scoate anumite prevederi din conținutul proiectului, dar că, de la momentul în care a preluat conducerea ministerului, reprezentanții administrațiilor publice locale au formulat numeroase propuneri, iar din acest motiv dezbaterea publică pe Codul Administrativ a fost prelungită.

„De când am preluat mandatul sunt foarte multe propuneri și observații, de la primari, de la președinții consiliilor județene, de la structurile asociative, ceea ce pentru mine a fost un semnal că dezbaterea inițiată de anul trecut nu a fost suficientă. Din aceste considerente am solicitat reprezentanților instituției să stea cu acest cod în dezbatere încă o lună de zile, pentru a mă asigura că toate propunerile, observațiile colegilor sunt preluate”, a subliniat Sevil Shhaideh.

Fostul ministru al Dezvoltării, Vasile Dîncu, a anunțat, în 17 octombrie 2016, că proiectul Codului administrativ al României a fost finalizat, ceea ce va permite existența unei „biblii” a administrației, unitare și ușor de urmărit de către primari și care include un capitol referitor la incompatibilități, care „luminează” o parte din ceea ce era ambiguu în legislație.