SEVILLA-BENFICA. Premiera din FINALA EUROPA LEAGUE 2014

SEVILLA-BENFICA. FINALA EUROPA LEAGUE din 2014, SEVILLA-BENFICA, este prima spaniolo-portugheză din istoria celei de-a doua competiţii europene intercluburi. SEVILLA-BENFICA se joacă, miercuri, de la ora 21:45, La Torino şi va fi LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.

14 mai 2014, 09:17
SEVILLA-BENFICA. Premiera din FINALA EUROPA LEAGUE 2014

SEVILLA-BENFICA 0-0

Min. 57 Gaitan şutează pe jos din afara careului, dar Beto, portarul Sevillei, reţine balonul. Un minut mai devreme suporterii Benficăi au cerut penalty la un tackling al lui Moreno asupra lui Lima.

Min. 46 A început repriza a doua a finalei.

Min. 45+2 Finalul primei reprize.

Min. 45+1 Dublă ocazie pentru Benfica! În primă fază Beto a respins din faţa lui Maxi Perreira, apoi a parat excepţional şutul puternic al lui Rodrigo.

Min. 39 FC Sevilla cere penalty, dar arbitrul lasă jocul să continue. Bacca a căzut în careul Benficăi, după contactul cu un adversar.

Min. 24 Benfica este forţată să facă prima schimbare. Sulejmani, care s-a resimţit în urma duelului cu Moreno, nu mai poate continua partida, el accidentându-se la umăr. În locul său a intrat Andre Almeida.

Componenţa formaţiilor:

FC Sevilla: Beto – Coke, Pareja, Fazio, Moreno – Carriço, Mbia – Reyes, Rakitic, Vittolo – Bacca.

Benfica: Oblak – Pereira, Luisao, Garay, Siqueira – Sulejmani, Gomes, Amorim, Gaitan – Lima, Rodrigo.

Sevilla şi Benfica s-au mai întâlnit o singură dată în cupele europene, în turul preliminar al sezonului 1957/1958 al CCE. SEVILLA s-a calificat după o victorie cu 3-1 pe teren propriu şi o remiză albă pe terenul celor de la BENFICA.

BENFICA-SEVILLA. Totul despre FINALA EUROPA LEAGUE 2014

SEVILLA-BENFICA. Finala SEVILLA-BENFICA reprezintă cea de-a treia întâlnire în ultimul act al unei competiţii europene între două formaţii din Spania şi Portugalia.

Sevilla, echipă la care în prima parte a sezonului a evoluat şi atacantul român Raul Rusescu, a câştigat de două ori Europa League, în sezoanele 2005/2006 şi 2006/2007.De asemenea, în palmaresul grupării andaluze mai figurează o Supercupă a Europei, cucerită în 2006.

Benfica va disputa cea de-a zecea finală de cupă europeană din istorie. Din cele nouă finale disputate până acum, Benfica le-a câştigat pe primele două, 1961 şi 1962 în Cupa Campionilor Europeni, dar le-a pierdut pe următoarele şapte, de cinci ori în CCE şi de două ori în Cupa UEFA / Liga Europa.

SEVILLA-BENFICA se va disputa pe Juventus Stadium, cu o capacitate de 41.254 de locuri, care a fost construit între martie 2009 şi august 2011.

SEVILLA-BENFICA. Ce spune UNAI EMERY

Unai Emery, antrenorul celor de la SEVILLA, a declarat că speră într-o victorie în finala cu Benfica, subliniind că el este mereu optimist şi se gândeşte la un rezultat bun.

„Când ai o ocazie, trebuie să profiţi. Benfica a ratat o ocazie anul trecut, iar acum revine în finală. Noi ne gândim doar la joc şi la ce suntem capabili să facem. Sevilla a mai câştigat trofeul de două ori, dar pentru unii dintre noi este o premieră să fim în finală. La început a fost un vis, dar am reuşit să ajungem aici. Suntem aproape de finalul drumului şi sperăm să fim învingători după un ultim efort”, a declarat Emery.

 „Eu sunt mereu optimist, de dimineaţa de când mă trezesc pană seara când mă culc. Dar trebuie să ai şi argumente să fii optimist, aşa că sunt prudent, încerc să fiu obiectiv în optimismul meu. Pot înţelege dacă ei se simt favoriţi, dar cele două echipe au meritat să fie în finală. Noi ne concentrăm doar la momentul mare pe care îl vom trăi miercuri seară”, a precizat Emery.

SEVILLA-BENFICA. Ce spune Jorge Jesus

Jorge Jesus, antrenorul celor de la BENFICA, a declarat că echipa sa nu este favorită în meciul cu Sevilla.

„Această finală continuă ceea ce Benfica a realizat în marea parte a sezonului, trebuie să profităm de drumul parcurs. Să fim din nou în finala Ligii Europa este extraordinar, pentru că noi muncim ca să jucăm mari finale. În acest sezon am câştigat deja două titluri şi vom încerca să-l obţinem pe al treilea. Suntem concentraţi şi încrezători. Noi întâlnim un adversar care a câştigat de două ori Liga Europa, va fi un meci greu şi nu cred că se poate vorbi de favoriţi. Nu cred că Benfica este favorită pentru că a jucat finala anul trecut”, a spus Jesus.

Întrebat dacă jucătorii se gândesc la „blestemul” celor şapte finale pierdute şi la faptul că nu au câştigat niciun titlu european de 52 de ani, Jesus a răspuns: „Nu ne gândim la aceste lucruri. Cei mai mulţi jucători nu ştiu această poveste. Este o legendă care face parte din tradiţia noastră. Avem ocazia să demonstrăm că nu este adevărat. Acest lucru ne dă mai multă forţă şi motivaţie în finală. Putem aduce oricând un alt titlu, dar sperăm să fie mâine”.