Sex-ambasadoarea Manuela Vulpe, acreditată de Băsescu şi în Paraguay

Preşedintele Traian Băsescu o acreditează pe  Manuela Vulpe ca ambasador în Republica Paraguay. Ea primeşte astfel pe mână două ţări, fiind în prezent şi ambasador în Argentina. Manuela Vulpe a fost implicată, în 2007, pe când era ambasador în Mexic, într-un scandal cu tentă sexuală. În urma acestuia, MAE a declanşat procedura de rechemare a Manuelei Vulpe în ţară. 

RomaniaTV.net
05 ian. 2012, 16:37
Sex-ambasadoarea Manuela Vulpe, acreditată de Băsescu şi în Paraguay

Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul de acreditare a Manuelei Vulpe în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Argentina, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Conform informaţiilor prezentate pe site-ul MAE, reprezentarea diplomatică a României în Paraguay este asigurată de Ambasada României în Argentina.

Manuela Vulpe s-a aflat în 2007, când era ambasador în Mexic, în centrul unui scandal, după ce mai multe ziare au dat publicităţii emailuri personale trimise unor personalităţi din sfera politică, între care consilierul prezidenţial (pe atunci) Teodor Baconschi şi şeful Cancelariei primului-ministru, Dorin Marian.

Potrivit presei de la acea vreme,  e-mailurile conţineau detalii despre aventurile amoroase ale Manuelei Vulpe.

Una dintre corepondenţele date publicităţii a fost cea cu Teodor Baconschi. Conform informaţiilor din presă, din aceasta rezulta o posibilă legatură amoroasă cu consilierul, avînd în vedere că aceasta îi reamintea lui Baconschi momentele plăcute petrecute într-o cadă cu jacuzzi din Australia.

În urma implicării în acest scandal, MAE anunţa, la finele lui august 2007, că procedura de rechemare a ambasadoarei României în Mexic, Manuela Vulpe, a fost declanşată, ultimul demers necesar pentru finalizarea procedurii fiind semnarea cererii de rechemare de către preşedintele Traian Băsescu.

Ea a rămas în post însă până în primăvara anului 2011.

În august 2011, Traian Băsescu a trimis-o ca ambasador în Argentina.

Mariana Vulpe a mai fost ambasador în Statele Unite Mexicane şi în Republica Costa Rica, Republica Guatemala, Republica Honduras, Republica Nicaragua şi Republica El Salvador.