Sexul copilului poate fi aflat la numai cinci săptămâni de sarcină

Oamenii de ştiinţă din Coreea de Sud au dezvoltat un test non-invaziv care le ajută pe gravide să afle sexul fătului la numai cinci săptămâni de sarcină.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 15:35
Sexul copilului poate fi aflat la numai cinci săptămâni de sarcină

O echipă de medici de la Cheil General Hospital din Seul, Coreea de Sud, a descoprit că dacă extrag două enzime din sângele femeii însărcinate, pot afla dacă fătul este băiat sau fată la numai cinci săptămâni de sarcină, potrivit dailymail.co.uk.

Medicii din Seul au declarat că descoperirea este foarte importantă, pentru că în acest fel poate fi aflat din timp riscul de transmitere a bolilor genetice de la mama purtătoare de genă alterată la făt, în funcţie de sexul acestuia. În cazul în care fătul este de sex feminin, sunt 50% şanse ca acesta să fie la rândul sau purtător de genă alterată, dar fără ca boala să se manifeste, în vreme ce în cazul unui băiat, şansele sunt de 50% ca boala să fie moştenită şi să se manifeste.

În prezent, metodele disponibile de aflare a sexului fătului constă în tehnica invazivă, începând cu săptămâna a XI-a de sarcină, cu risc de pierdere a sarcinii, sau mai tarziu, cu ajutorul ultrasunetelor.